Mark Zuckerberg mutlu: Facebook'tan yeni rekor

Mark Zuckerberg mutlu: Facebook'tan yeni rekor
Facebook(Meta) kendi rekorunu kırdı. Facebook 9 yılın rekor büyüme sonuçlarını elde ettiğini duyurdu.

ShiftDelete''de aktarılan bilgilere göre; Meta, geçtiğimiz Şubat ayında hisse senedi değerlerinde yüzde 26 oranında bir gerileme yaşanmıştı. 2022 ise bu durum tam tersine döndü ve Facebook rekor büyüme sağlayarak 2014-2022 arası rekorunu kırdı.

 Facebook, kullanıcı başına ortalama gelir beklentilerini de aşmayı başardı. Ancak aylık aktif kullanıcılar da dahil olmak üzere neredeyse tüm diğer önemli konularda hala beklentinin altında olduğunu belirtelim.

Analistler son çeyrekte Facebook’un gelirlerinin yüzde 7.8 oranında artacağını öngörüyordu. Fakat şirket bu beklentinin biraz altında kalarak yüzde 7 seviyesinde bir gelir artışı yaşandığını duyurdu. Her ne kadar son 10 yıldır ilk kez tek haneli büyüme oranı açıklamış olsa da toplama bakıldığında oldukça büyük meblağlar söz konusu.

Yılın ikinci çeyreğinde ise Facebook, Refinitiv tarafından ankete katılan analistlerin 30,6 milyar dolarlık tahmine yakın bir gelir öngörüyorlar. Hatta 28 ila 30 milyar dolar arası bir kazanç sağlayacaklarına kesin gözüyle baktıklarını söyleyebiliriz.

İlgili Haberler