Fahrettin Yokuş: “Ekonomik çaresizlik vatandaşı öldürüyor”

Fahrettin Yokuş: “Ekonomik çaresizlik vatandaşı öldürüyor”
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, ekonomik krizin sosyal faciaya yol açmaya başladığını belirterek, “Hatay Valiliği önünde bir babanın kendisini yakması; bütün siyasetçilerin iktidar, muhalefet ayrımı gözetmeksizin, herkesin, şapkasını önüne alıp düşünmesi gereken bir olay olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, ekonomik krizin sosyal faciaya yol açmaya başladığını belirterek, sorunun, siyasi kaygı dışında, partiler üstü bir anlayışla ele alınması gerektiğini söyledi. Hatay Valiliği önünde çocuklarını doyuramadığı için kendisini yakan babanın siyasiler için ibret alınması gereken bir olay olduğunu belirten Fahrettin Yokuş "Bu, bir cinnet hali değil. Çözülemeyen büyük bir sıkıntının sonucu olarak, son noktaya gelmiş bir vatandaşın çaresizliği olarak görünüyor" dedi.

“SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNMELİYİZ”

Son yıllarda böyle bir acı hadise yaşanmadığını kaydeden Fahrettin Yokuş, "Hatay'da yaşanan olay bütün siyasetçilerin iktidar, muhalefet ayrımı gözetmeksizin herkesin, şapkasını önüne alıp düşünmesi gereken bir olay olarak karşımıza çıkıyor. Bunun arkasına baktığımız zaman, bu kişinin; iş bulabilmek için çeşitli yollara başvurduğunu görüyoruz. Hatta iktidar partisinin yöneticileri ile görüştüğü biliniyor. Devletimiz; özellikle valilikler kanalıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Anlaşılan; bu konudaki mağdurlara ya ulaşılamıyor ya da tespit edilemiyor. Sonuçta bir aile babası bu kişi. Geçmişte de, evine ekmek götüremeyen, harçlık veremeyen insanların bu şekilde olmasa da, hayatına son verdiğini görüyorduk. Hepimizin siyaset üstü düşünmesi gerekiyor. İktidarıyla, muhalefetiyle bir araya gelip bu tür olayların tekrar etmemesi için bir yol bulmamız lazım” dedi.

“AÇ YATIYORLAR”

Yokuş sözlerinin, “Özellikle Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mız başta olmak üzere, sosyal yardımları organize eden kuruluşlarımızın bu konuda çok ciddi alan çalışması yapmaları gerekir. Şu anda bilmediğimiz, valiliğin, belediyenin, siyasetçinin bilmediği on binlerce vatandaşımız aileleriyle birlikte çaresizlik içinde. Aç yatıyorlar. Sosyal devlet olmanın gereği olarak çok ciddi çalışmanın zaman kaybetmeden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Zaten son günlerde kazalarda çok insanımızı kaybediyoruz. Çaresizlik içinde ölümü seçen insanların son bulmasını istiyoruz. Sorunlara daha ciddi eğilmek gerektiğini düşünüyorum” diyerek sonlandırdı.