Faik Öztrak 128 milyar doları buharlaştıranların ne yapması gerektiğini açıkladı

Faik Öztrak 128 milyar doları buharlaştıranların ne yapması gerektiğini açıkladı
Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması sonucu finansal piyasalarda başlayan krizi CHP Ekonomi Masası TV’de değerlendiren Faik Öztrak, hükümete piyasa oyuncularının güveninin kalmadığını söyledi. En kötü durumun ekonomideki belirsizlik olduğunu belirten Öztrak, ""İnsanlar bırakın gelecek yılı, önümüzdeki 24 saati bile göremiyor" dedi.

Moody’s’den kredi notu ve sıcak para uyarısı geliyor, yabancı kurumlar dolar/TL için çift hane beklentilerini artırıyor. Türkiye’de krizin derinleşme sinyalleri gösterdiği bir atmosferde birkaç hafta önce faize yaslanmanın ağır bedeller getireceğini söyleyen ve haklı çıkan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası başkanının görevden alınması ile başlayan kur krizini değerlendirdi. 

''TÜRKİYE''NİN BORÇLARI DA ARTACAK''

CHP Ekonomi Masası TV’de Evren Devrim Zelyut''a konuşan Öztark, Lira’nın değer kaybetmesinin ister istemez fiyatları artıracağını bunun da enflasyon demek olduğunu belirtti. Öztraki bu durumun aynı zamanda Türkiye’nin borçlarını da artıracağını söyledi. 

''İNSANLAR 24 SAATİ BİLE GÖREMİYOR''

En kötü durumun ise ekonomide belirsizlik olduğunu söyleyen Öztrak, "İnsanlar bırakın gelecek yılı, önümüzdeki 24 saati bile göremiyor" dedi. 

Öztrak kurdaki sıkıntılı duruma nasıl geldiğimizi açıklarken ülkenin yaşadığı siyasi çalkantıları da sayarak özellikle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının Türkiye’nin medeni alem içindeki durumunu zayıflattığına dikkat çekti. 

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının ise Türkiye’nin enflasyonla mücadele programının başarısız olacağını gündeme getirdiğini, yatırımcıların güvenini bitirdiğini belirtti.  

''PİYASANIN GÜVENİ KALMADI''

Hükümete piyasanın güveninin kalmadığını, hükümetin de piyasaya ne kadar saygılı olacağının da başka bir konu olduğunu değerlendiren Öztrak, 128 milyar dolar rezervi buharlaştıran hükümetin yapması gerekenleri yapmadığını söyledi. 

Hükümetin ne yaptığının farkında olmadığını söyleyen Öztrak, hükümetin iktidarda kalamayacağını anladığını, bu nedenle çekirdek seçmenlerine mesajlar vermeye çalıştığını ama iktidarın onları da aldattığını söyledi. 

Öztrak ülkeyi bu sıkıntılı durumdan kurtarmak için yapılması gerekenleri de yayının sonunda maddeler halinde özetledi.

Programın tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=TNXt33sVF_s 

İlgili Haberler