Faik Öztrak: "Soğana değil soyana bak"

Faik Öztrak: "Soğana değil soyana bak"
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, işsizlik ödeneği için başvuranların sayısının yüzde 49 arttığının altını çizerek "Sorumlu arıyorsanız soğana değil soyana bakacaksınız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Merkezi''nde açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşsizlik rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, "İşkur'a kayıtlı işsiz sayısı Ekim ayında önceki yılın aynı ayına göre %23 artmış. İşsizlik ödeneği için başvuranlar ise yüzde 49 artmış ama bu beyler sıkıntı olarak soğanı bulmuşlar. Yine aspirin, yine pansuman tedavisi. Sorumlu arıyorsanız soğana değil soyana bakacaksınız" dedi.

"Plan Bütçe Komisyonu'nda damat bakanın vermiş olduğu beyanat ilginç"  diyerek enflasyona da değinen Öztrak, "Enflasyon yüzde 28'in altına düşecek diyor. Bu kadar hızlı artan enflasyonun önümüzdeki ayda yüzde 1.5 düşeceğini nereden biliyor?" şeklinde konuştu.

İYİ Parti ile iş birliğine ilişkin sorulara da cevap veren CHP'li Öztrak, "İYİ Parti ile arkadaşlarımız işbirliği imkanlarını görüşüyorlar. O nedenle izin verirseniz ne isim açıklamada bulunayım ne de sayın Akşener'in Ahmet Hakan'a yapmış olduğu açıklamalar hakkında görüş belirteyim" ifadelerini kullandı.