AKP'li Numan Kurtulmuş: Geçmiş dönemde de inanmayan arkadaşlarımız vardı

AKP'li Numan Kurtulmuş: Geçmiş dönemde de inanmayan arkadaşlarımız vardı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında sarf ettiği ve Bakan Lütfi Elvan'ı hedef aldığı öne sürülen "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam" sözlerine AKP’li Numan Kurtulmuş, katıldığı açıklık getirdi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Haber Global’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN''IN "FAİZİ SAVUNANLA OLAMAM" MESAJI BAKAN LÜTFİ ELVAN''A MI?

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın, "Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" sözlerine açıklık getirdi.

Erdoğan''ın bu sözleri Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan''a söylediği iddialarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Hayır. Sayın Cumhurbaşkanımız o mesajında kuralı söyledi. Biz faizin Türkiye ekonomisi üzerinde bir yük olduğuna inanıyoruz. Bu faiz yükünü milletin üzerinde kaldıracağız. Geçmiş dönemde de buna inanmayan arkadaşlarımız vardı. Onu hatırlayarak söyledi bunu Cumhurbaşkanı''mız. Ben kimseyi işaret ettiğini zannetmiyorum." ifadelerni kullandı 

Kurtulmuş''un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

SİYASETTEKİ SİSTEM TARTIŞMASI

Bakanların aklanması meselesi üzerinden bir sistem eleştirisini ben çok doğru bulmam. Vatandaşlarımızın oyuna müracaat edildi, demokrasinin kuralları içerisinde TBMM''de belli bir sayıya ulaşıldı. Millet referandumda evet dedi. Bu referandum yokmuş gibi davranamayız. Bu denge denetim meselesi fiilen devam ediyor. Şu anda bütçe görüşmelerimiz yapılıyor. Muhalefet gelip görüşünü söylüyor. Bir müddet sonra parlamentoya gelecek ve müzakere görüşleri yapılacak. Ama sonuçta parlamenter sistem olsa da bu yapılacak. Hükümetin teşkil edilmesi meselesi ise tamamen aynıdır. Binlerce kişinin görüşü alındı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin nerede eksiklikleri var diye. Orada çıkan sonuç şuydu: bir takım uygulamaya dönük eksiklikler var. Ama bize ulaşan meselelerin yüzde 95''i uygulamayla ilgili meseleler. Bunlar halledebilir. Bazı meseleler yasa değişiklik gerektiriyor. Büyükelçilerin nasıl atanacağı yetkisini parlamentoya verdik. Bu bir siyasi karardır. Şu anki sistemin eksiklikleri, bir takım rötuşları olabilir, bazı şeyleri değiştirilebilir. Uygulamaya yönelik eksiklikler revize edilebilir.

YÜZDE 50+1 TARTIŞMASI

Şu anda gündemimizde 50+1 meselesi yoktur. Ama kural bir kere konuldu, sonuna kadar devam edecektir denmez. Ben kuralı söylüyorum.

KILIÇDAROĞLU''NUN MİTİNG KARARI

Muhalefetin mitinglere başlayacak olmasına açıkçası sevindim. Kusura bakmasınlar biz yıllardır Cumhurbaşkanımız her hafta bir yerlerde açılış yapıyor, miting yapıyor. Her birimiz bir yerdeyiz. Seçim çalışmasına çoktan başladık. Ama seçim 2023''ün Haziran ayında yapılacaktır. Biz sadece seçimden seçime milletin önüne giden bir siyasi hareket değiliz.

2022''DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

DİSK''in teklifine saygı duyarım. Rakam da söylemem oran da söylemem. Burada ölçü söylerim. Ölçü hakkaniyetli olacak. Geçen seneden aşağı götürmeyecek bir rakamın hesaplanması. Bu da zor değildir, oturulur hesaplanır. Bir de bütçenin imkanları içinde konuşmak zorundayız.

Olağandışı bir artış söz konusu. Hükümet sorumluluğunun farkındadır. Dışarıdan gelen salvoları da biliyoruz. En kısa süre içerisinde Allah''ın izniyle bu zor tablonun yatışacağını ümit ediyorum.”

İlgili Haberler