Roma’da Fare Alarmı: Kolezyum'da farelerle mücadele ediliyor İtalya’nın başkenti Roma’da, tarihi-turistik mekanlarda farelerin görülmesi yetkilileri harekete geçirdi.
Her yerden çıkıyorlar, halk panik içinde ABD ve Avrupa’da birçok büyük kenti son dönemde fareler bastı. Fare nüfusunun patlamasında Covid pandemisi sırasında yapılan değişikliklerin ve çöplerin toplanmasında yaşanan aksaklıkların da rol oynadığı belirtiliyor.
Kentleri esir aldılar. Aşırı yağmurlarla ortaya çıktılar. Avustralya’da fare istilası Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde aylardır fare istilası yaşanıyor. Şu ana kadar denenen yollarla istilaya karşı çok az başarı elde edildi. Eyalet yetkilileri, Hindistan'dan Avustralya'da kullanımı yasak olan Bromadiolone zehrinden 5 bin litre sipariş etti.