FAST limiti ne kadar? FAST para transferi nedir? FAST ne demek?

FAST limiti ne kadar? FAST para transferi nedir? FAST ne demek?
7 gün 24 saat çalışan anlık ödeme sistemi FAST vatandaşın gündemi arasında yer alıyor. FAST limiti sıkça aratılıyor. EFT'de 7/24 para transferi dönemini başlatan FAST sistemi araştırılıyor. Peki, FAST limiti ne kadar? FAST para transferi nedir? İşte Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) hakkında merak edilenler...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, geçtiğimiz aylarda para transferinin saniyeler içinde gerçekleşeceği yeni bir modelin geliştirildiğini duyurmuştu. Mesai saatinin ve IBAN numarasının öneminin ortadan kalkacağı Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) herkes tarafından merak ediliyor. Yeni ödeme sistemi FAST bugün itibarıyla devreye alındı. Peki, FAST nedir? FAST para limiti ne kadar olacak? İşte detaylar...

FAST NEDİR? FAST NE DEMEK?

Merkez Bankası, yeni bir ödeme sistemini hizmete açmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Fonların Anlık ve Sürekli Transferi olarak isimlendirilen bu yeni sistemle vatandaşlar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecek. FAST sistemi ile EFT'lerde mesai sınırı ortadan kalkıyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor.

FAST PARA LİMİTİ NE KADAR?

Merkez Bankası'nın, 7/24 anlık ödeme sistemi Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi'nde üst limit 1000 TL'ye çıkarıldı.

FAST NE İŞİ YARAR?

FAST Sistemi ile birlikte, ödemelerin IBAN yerine telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS) de vatandaşların kullanımına sunulacak.

KOLAS ile FAST katılımcılarının müşterileri, mobil telefon numaraları, e-posta adresleri veya TCKN bilgileri ile ödeme almak istedikleri hesaplarını (IBAN) eşleştirebilecek.

Bu sayede gönderici, alıcının bankası, hesap numarası ve ismini giriş yapmaya gerek olmadan ödemesini hızlı ve kolay bir şekilde başlatabilecek. Ayrıca kişiler arasında ve ticari işletmelere karekod ile ödeme yapılması da mümkün olacak.