Fatih Altaylı: Umarım bu kitabı Diyanet İşleri Başkanı görmez

Fatih Altaylı: Umarım bu kitabı Diyanet İşleri Başkanı görmez
Emine Erdoğan tarafından hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabını okuyan Fatih Altaylı, "Tarifleri beğendiğimi söyleyebilirim. Ancak umarım Diyanet İşleri Başkanımız kitabı görmez." diyerek dikkat çeken bir göndermede bulundu.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Emine Erdoğan’ın hazırladığı Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabını kaleme aldığı yazısında Diyanet''e dikkat çeken bir göndermede bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş''ın "Denizden çıkan kabuklu canlıların yenmesi haram" fetvasını hatırlatan Altaylı, "Diyanet İşleri’nden deniz ürünleri ile ilgili fetva bu kitaptan sonra istenmiş olsa idi yine de ''Deniz kabukluları haramdır'' diyebilirler miydi!" ifadesini kullandı.

Altaylı''nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

 Cumhurbaşkanlığı Sarayı kitap atağına kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile çıkan “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adlı kitaptan sonra eşi Emine Erdoğan da hazırlandığını 1 yıl önce duyurduğu bir kitabı tanıttı: Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı. Emine Erdoğan kitabı yazmamış, yazılmasını sağlamış, hamilik etmiş.

 Bayağı güzel bir yemek kitabı olmuş ama umarım Diyanet görmez!

 Hazırlayanların da ellerine sağlık bayağı güzel bir yemek kitabı olmuş. Asırlığını bilemem ama yemek işinden biraz çakozlayan biri olarak tarifleri beğendimi söyleyebilirim. Ancak umarım Diyanet İşleri Başkanımız kitabı görmez. İnşallah kendisine bir adet hediye etmezler.

 Diyanet''in ''haram'' dediklerinden çok güzel tarifler var

 Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı bu kitaptan hiç memnun olmaz. Nedeni şu. Kitapta deniz ürünleri ile yapılmış gayet güzel tarifler de yer alıyor. Hani şu Diyanet’in "haram” ilan ettiği deniz kabuklularından yapılmış.

 Kitaptan sonra olsa ''afiyetle yiyebilirsiniz'' fetvası mı verirlerdi?

 Şunu merak ediyorum aslında. Diyanet İşleri’nden deniz ürünleri ile ilgili fetva bu kitaptan sonra istenmiş olsa idi yine de ''Deniz kabukluları haramdır'' diyebilirler miydi! Yoksa buradaki fetvaları ''Afiyetle yiyebilirsiniz. Her derde deva batna ciladır'' mı derlerdi."

İlgili Haberler