Fatih Ergin Suriye tezkeresinin ardındaki gizli gerçeği açıkladı

Fatih Ergin Suriye tezkeresinin ardındaki gizli gerçeği açıkladı
Irak ve Suriye tezkeresinin uzatılmasına Millet İttifakı’nı oluşturan CHP’nin hayır, İYİ Parti’nin ise evet demesi dikkat çekerken, gazeteci yazar Fatih Ergin’den konu ile ilgili çarpıcı bir yorum geldi.

Irak ve Suriye tezkeresinin uzatılmasının TBMM’de kabul edilmesinin yankıları sürüyor. AKP ve MHP tezkereye evet derken, Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin farklı yaklaşım göstermesi tartışmaların odağındaki konulardan biri haline geldi.

Gazeteci yazar Fatih Ergin ise konu ile ilgili dikkat çeken görüşler ortaya koydu. Ergin, Suriye''deki dinamikleri bilmeden, bölgeyi okumadan ve AKP''nin yerine gelecek iktidarın Esad ile masaya oturduğunda TSK''nın oradaki varlığının taşıyacağı önemi öngöremeden yorumlar yapıldığını ifade ederek, “Bu müflis iktidar döneminde Esad ile barışmadan ordumuz Suriye''den çıksın da, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat bölgelerine PKK-YPG yeniden mi dönsün?” dedi.

Ergin, “En çok eleştirdiğim İdlib''deki askeri varlığımız bile, Fırat''ın doğusu için koz olarak kullanmadan son bulmamalıdır” derken, CHP’nin hayır oyu vermesindeki gerekçesinin de haklı olduğunu ifade etti.

CHP’nin ''yabancı askerlerin ülkemizde konuşlanması'' imkanı verdiği için hayır dediğine dikkat çeken Ergin, tezkerenin torba yasa gibi Meclis’e sunulmasını eleştirdi.

Ergin’in açıklamaları şu şekilde;

İYİ Parti Irak ve Suriye tezkeresinin uzatılmasına destek vererek doğru bir iş yapmıştır...

Suriye''deki dinamikleri bilmeden, bölgeyi okumadan ve AKP''nin yerine gelecek iktidarın Esad ile masaya oturduğunda TSK''nın oradaki varlığının taşıyacağı önemi öngöremeden yapılan yorumlar, salt AKP nefretinden başka bir şey değil...

Bu müflis iktidar döneminde Esad ile barışmadan ordumuz Suriye''den çıksın da, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat bölgelerine PKK-YPG yeniden mi dönsün?

Suriyelileri gönderecek yer ararsınız o vakit!

En çok eleştirdiğim İdlib''deki askeri varlığımız bile, Fırat''ın doğusu için koz olarak kullanmadan son bulmamalıdır...

Peki bugüne kadar terörle mücadele tezkerelerine hep evet diyen CHP, ''yabancı askerlerin ülkemizde konuşlanması'' imkanı verdiği için bu sefer hayır diyerek yanlış mı yapmıştır?

CHP de doğru yapmıştır...

Böyle torba tezkerenin de böyle sonucu olur zaten...

"Erdoğan savaş çıkaracak, seçimleri erteleyecek" yorumları da deli saçmasıdır!

Şöyle ki; eskiden bir Kara Kuvvetleri Komutanının sınırda yaptığı açıklama ile komşularının eteklerini tutuşturan TSK yok artık!

Hele hele, arkasında Rusya''nın tam desteği olan Suriye''ye karşı!

Dahası, ABD yönetimi de Suriye''de fazla itiş kakış istemiyor.

Çünkü Biden yönetimi dış politikada öncelikli hedef olarak Çin''in yükselişini önlemeyi seçti...

İlgili Haberler