Fatih Terim resmen Galatasaray'da

Fatih Terim resmen Galatasaray'da
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Fatih Terim, canlı yayınlanan Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşuyor...

Galatasaray’da Igor Tudor’la yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevi için anlaşmaya varılan Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpte 4. dönemine resmen başladı. Galatasaray’da son olarak Ünal Aysal’ın başkanlık döneminde görev alan ve 24 Eylül 2013’te sözleşmesi feshedilen Terim tam 1549 gün sonra yeniden Florya’nın yolunu tuttu.

Sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gelerek antrenmana katılan Terim için Türk Telekom Stadı’nda imza töreni düzenleniyor. Kendisini yeniden sarı kırmızılı renklere bağlayan deneyimli teknik adam 1.5 yıllık sözleşmeye imza atacak. Başkan Dursun Özbek’in de yer aldığı basın toplantısındaki tüm gelişmeleri canlı olarak aktarıyoruz…

TERİM NE KADAR KAZANACAK

Galatasaray: “Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü görevi için Fatih Terim ile 1.5 futbol sezonu için (2017-2018 futbol sezonu 2. yarısı ve 2018-2019 futbol sezonu) anlaşmaya varılmıştır. Galatasaray, Fatih Terim’e 2017-2018 futbol sezonu 2. yarısı için 1.000.000 EUR ve 2018-2019 futbol sezonu için 2.000.000 EUR ücret ödeyecek. Ayrıca Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu durumunda kendisine her bir sezon için 500.000 EUR başarı primi verilecek.

FATİH TERİM’İN AÇIKLAMALARI

Tekrar selam herkese.. Hepiniz hoşgeldiniz. Başkan heyecanlanıyor konuşurken ona iki ekleme yapayım. Bir süre konuştuk bir de para konusu mesele değil dedik, konuşuruz. Halledilir. Sayın başkanımız güzel ifade etti. Ben de birkaç ekleme yapayım. Sürenin önce 20 Ocak’a kadar, arkasından Mayıs’a kadar olmasını istedik aramızda böyle bir şey geçti. Bu çatının altında beni Galatasaraylılarla buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Benim hayatım burada geçti. İsteseniz de istemeseniz de bazen ayrılıklar oluyor ama bağlılıklar daha ağır basıyor.

DURSUN ÖZBEK’İN AÇIKLAMALARI

Sayın Fatih Terim’in yuvaya dönüşüne hepiniz hoş geldiniz. Olayı kelimelerle anlatmak kolay değil. Bütün hayatını Galatasaray’a vermiş, Galatasaray’ı zirveye taşımış bir isim. Böyle bir imza törenine şahitlik ettiğiniz için siz de mutlusunuzdur. İlk devrenin son maçına çıkmamız lazım. Takım kampa gidecekti bu yüzden suratle karar almamız gerekiyordu. Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyacak tek aday benim gözümde Fatih Terim’dir! Olayı kelimelerle anlatmak mümkün değil. Gerçekten… Bir sürü şeyler yazıldı çizildi fakat bir gerçek vardı: Galatasaray futbol takımını, özellikle son haftalarda girdiği form düşüklüğü seviyesinden şampiyonluğa taşıyacak tek aday Fatih Terim’di. Ben Galatasaray’a 1974’te imza attım, bu imzam hala geçerlidir’ dedi. ‘Para benim için önemli değil, ne takdir ediyorsanız yazın’ dedi.