Faturalar Bayburt’u aydınlatmıyor vatandaşı yakıyor

Faturalar Bayburt’u aydınlatmıyor vatandaşı yakıyor
İYİ Parti lideri Meral Akşener Memleket Gezileri kapsamında yaptığı ziyaretlere hız kesmeden devam ediyor. Akşener’in Gümüşhane’den sonraki durağı Bayburt oldu. Bayburt esnafı Akşener'e elektrik faturalarından dert yandı.

Berkay BİGEÇ / Yeniçağ - Cevdet ERGÜL / Yeniçağ Bayburt Temsilcisi

İYİ Parti lideri Meral Akşener Memleket Gezileri kapsamında yaptığı ziyaretlere hız kesmeden devam ediyor. Akşener’in Gümüşhane’den sonraki durağı Bayburt oldu.

Elektrik faturalarındaki fahiş yükselişten dert yanan esnaf, “Bayburt gibi bir yerde 3 ay önce elektrik faturası 150 lira gelirken bu ay 450 lira geliyor. Bunun sebebini sorduğumuzda da bize gülerek “devlet sizi soyuyor” diyorlar” ifadelerini kullandı.

Kadın esnafın sorunlarını dinleyen Akşener, “Bu gezilerde özne sizsiniz, ziyaretlerimizde propaganda yapmıyoruz. Sizden büyük bir kadın olarak samimi bir şey söylüyorum, bunları el ele vererek değiştireceğiz” dedi.

Elektrik faturaları konusunda sıkıntı yaşayan bir başka esnaf durumu şu cümlelerle anlattı, “Burada geçim çok zor. 2 sene önce 150 lira fatura geliyordu bu ay 460 lira fatura geliyor. Yaktığımız ışıklar aynı, dükkanımızda bir şey değiştirmedik”

Üniversitelerin pandami sebebiyle kapanmasının işlerini kötü etkilediğini belirten bir başka esnaf ”Buranın müşterisi öğrenciydi. Pandemiden dolayı okulların kapanmasının ekonomimize büyük bir etkisi oldu. Üniversite tarafındaki dükkanımın yerini değiştirmek zorunda kaldım” diyerek yaşadığı zorlukları anlattı.

 

İlgili Haberler