Faturalar otelleri iflasa sürüklüyor

Faturalar otelleri iflasa sürüklüyor
Elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla maliyetleri artan otelciler son zamlarla birlikte iflasın eşiğine geldi.Bu işin bir de yazı var. Klimalar çalışınca elektrik giderleri katlanacak

Bu işin yazı da var klimalar çalışacak

Turizmcilerin bu yılki hedefleri büyüktü ama artan maliyetler bellerini bükmeye başladı.Otelciler bu konuda dertli.En çok ise artan elektrik ve doğalgaz fiyatlarından başları ağrıyor.Maliyetler 2,5 katın üzerinde artmış durumda. Yaz aylarında elektrik giderleri daha da artacak. Klimalar çalışınca faturalar kaparacak.

MALİYETLER ARTTI

Yıla hızlı büyüme hedefleri ile giren turizm sektörü oyuncuları başta enerji olmak üzere artan maliyetlerin altında kalmaya başladı. Otellerin büyük bölümünün kapalı olmasına rağmen işletmelere gelen elektrik ve doğalgaz faturaları sektörü büyük bir çıkmaza sürükledi. Enerji fiyatlarıyla birlikte gıda fiyatları ve asgari ücretle birlikte artan maliyetler Otelcileri kredi borç yükünün altına iyice soktu.

İFLASA SÜRÜKLENİYORLAR

Enerjiye gelen yüksek zamlarla birlikte oteller için şu anda düşük bir sezon. Yapılan bütçeler tutmadı.Hal böyle olunca ödenemeyen krediler Otelcileri zora soktu. Otelcilere göre 2023 yılı şahlanma yılı olarak görülüyordu. Ancak artan enflasyonla birlikte bu hedef işletmecilerin çok uzağında.Müşteri yokken ışıkları söndürseler de faturaları öderken, güçlük çekiyorlar.

TURİZM ÇÖKMÜŞ DURUMDA

Otelcilerin krediler bankacıların takibinde. Geçen yılın son ayında otelcilerin takipteki kredi miktarı 5,8 milyar lira.Bu rakam BDDK’nın verilerinden. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na göre sektörün kredilerinin toplamı ise 105 milyar liranın üzerinde.

 

 

 

İlgili Haberler