Balık kanser riskini azaltıyor

Balık kanser riskini azaltıyor
Balık kanser riskini azaltıyor

Haftada 1-2 kez, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı ve beyin faaliyetlerini olumlu etkilediği bilinen omega-3 bakımından

Haftada 1-2 kez, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı ve beyin faaliyetlerini olumlu etkilediği bilinen omega-3 bakımından zengin; somon, ton balığı, sardalye ya da uskumru yiyenlerin meme kanserine yakalanma riskinin azaldığı belirlendi. Çinli bilim adamları, ABD, Asya ve Avrupa’dan 800 bin kadının katıldığı, 20 bin meme kanseri vakasına ilişkin 26 araştırmanın sonuçlarını değerlendirdi. Çalışma sonucu haftada 1-2 porsiyon yağlı balık yiyenlerin meme kanseri riskinin yüzde 14 azaldığı sonucuna varıldı.