Faydaları saymakla bitmiyor: Saç dökülmesine iyi geldiği de ortaya çıktı

Faydaları saymakla bitmiyor: Saç dökülmesine iyi geldiği de ortaya çıktı
Saç dökülmesi günümüzde hem erkekler hem de kadınlar için önemli bir sorun. Bu noktada imdada yetişen zeytinyağı ve sarımsak için ciltte ve saçta önemli etkileri olan iki besin diyebiliriz.

Zeytinyağı ve sarımsağın saç dökülmesine faydaları saymakla bitmiyor. Hem erkeklerde hem de kadınlarda son yılların en önemli problemi hâline gelen saç dökülmesiyle ilgili maske tarifleri ve kürler araştırılıyor. Peki, mutfağınızda bulunan zeytinyağı ve sarımsağı saçınızda hiç denediniz mi? Zeytinyağı saçtaki kırıkları önlerken, sarımsak içerdiği kalsiyumla ve E vitaminiyle saçı besliyor. Zeytinyağı ve sarımsağın saça faydaları haberimizde. 

SAÇA FAYDALARI 

Saç, tırnaklar, sinirler ve cilt için faydalı olan sülfür açısından zengin sarımsak aynı zamanda selenyum ile E vitamininin vücut tarafından daha iyi işlenmesini sağlayarak saç sağlığı üzerinde olumlu etki yaratmaktadır.

Yine saç sağlığı açısından önemli olan C, B6, B1 vitaminlerini içeren sarımsak özellikle yıpranmış saçları besler ve kolojen üretimini arttırır.

Saça uygulanan sarımsak kürleri saçların yeniden çıkmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca sarımsaklı şampuanları da kullanabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

Zeytinyağının saç derisini ve saç tellerini yumuşatıcı etkisi bulunmaktadır..

Özellikle yıpranmış ve kolay kırılan saçların bakımında kullanılmaktadır.

Saç şekillendirici ürün ve cihazların kuruttuğu, zayıflattığı saçlar için kullanabileceğiniz en etkili doğal ürünler arasında yer alan zeytinyağı düzenli olarak kullanıldığında saçlara doğal parlaklık verir.

Saçlara hacim kazandırır ve saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Saçları çabuk uzatır.

NASIL UYGULANIR?

Saç uzunluğuna ve dolgunluğuna bağlı olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir kaba koyup ılıklaştırın. Ardından saç diplerinize uygulayın. Sonrasında başınızı streç filmle veya poşetle sarın. 1 saat sonra saçınızı normal şekilde yıkayabilirsiniz.

 

İlgili Haberler