Fazia işlenmiş gıdalar ölüme yol açıyor

Fazia işlenmiş gıdalar ölüme yol açıyor
Fazla işlenmiş yiyeceklerin insan sağlığına zararlı olduğu bilinen bir durum olsa da bu konuda yapılan yeni bir çalışma aslında durumun daha da kötü olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar; asitli içecekler, hazır çorbalar, tavuk kanadı, pizza, şekerleme ve fast-food gıdaları da dahil olmak üzere, fazla işlenmiş 136 gıdayı sınıflandırdı. Uzmanlar, günde 4 porsiyon fazla işlenmiş yiyecek yiyenlerin, herhangi bir sebeple erken ölüm riskinin yüzde 62 oranında artırdığını tespit ettiler. Diğer fazla işlenmiş yiyecekleri; cips, çikolata, şekerli tahıllar, sosisli sandviç, kek, pasta ve patates kızartması olarak sınıflandıran uzmanlar listenin tamamlanmadığının altını çiziyor.

FAZLA İŞLENMİŞ GIDALARI NASIL AZALTABİLİRİZ?

Ölüm riskini yarıdan fazla arttıran işlenmiş gıdalar için elbette bir çözüm var. Basit ve etkili çözüm o gıdaları tüketmemekten geçiyor. Günlük kalori alımlarınıza dikkat ederek daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. Peki işlenmiş gıdalardan uzak durduk, daha sağlıklı nasıl beslenebiliriz? İşte kolaylıkla uygulayabileceğiniz 10 basit yeme alışkanlığı değişimi kuralı…

Yeme alışkanlığını değiştiren 10 kural

-Patates kızartması yerine pişmiş tatlı patates seçin.

-Patates cipsi yerine sebze cipsi seçin.

-Alkolsüz içecekler tercih edin ve bol miktarda su tüketin.

-Şeker ihtiyacınızı meyvelerden karşılamayı tercih edin.

-Fast-food burgerinin yerine bir vejetaryen burgeri seçin.

-Sabah kahvaltınızda tarçınlı yulaf ezmesini tüketin.

-Tavuk kanadı yerine tavuk göğsü yemeyi seçin.

-Hamur işlerinden uzak durmaya özen gösterin.

-Tam tahıllı ekmeği yerine beyaz ekmek tercih edin ve içinde koruyucu içeren gıdalardan uzak durun.

-Kepekli tahıllar yerine ev yapımı kekler, süt yerine badem sütü, margarin yerine zeytinyağı tercih edin.

-Balık tüketiminizi arttırın.