FBI'dan korkunç rapor: Çinli bilim adamı virüsle yakalanmış

FBI'dan korkunç rapor: Çinli bilim adamı virüsle yakalanmış
FBI'ın yayınladığı rapor infiale yol açtı. Raporda Çinli bir bilim adamının, bir yıl önce SARS, MERS ve bir diğer ölümcül virüs olan E Coli virüsünü taşıyan bavuluyla ABD havaalanında yakalandığı ortaya çıktı.

Korona virüs salgını dünyanın dört bir yanında büyük bir paniğe neden oldu. Dünya üzerinde virüsün bulaştığı kişi sayısı 860 bini geçmek üzere. Hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bin 300'ü aşmış durumda.

Korona virüsle ilgili cevap bulamayan sorular ise dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

TRUMP ÇİN'İ SUÇLAMIŞTI

Sosyal medyada ve bazın basın organlarında salgının rakip güçleri zayıflatmak için kasıtlı olarak tasarlandığı öne sürülürken, ABD Başkanı Donald Trump da 'Çin virüsü' ifadesiyle Çin'i suçlamıştı.

KORKUNÇ RAPOR

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, dünyanın en ölümcül salgınlarına sebep olan virüslerden bazılarının örneklerini taşıyan bir bilim adamının ABD havalimanında yakalandığına dair deliller dünya gündemine oturdu.

FBI'ın yayınladığı raporda; 2018'in sonunda, SARS ve MERS virüslerinin örneklerini taşıyan Çinli bir bilim adamı ABD gümrük memurları tarafından yakalandı.

BBC'de yer alan habere göre, raporda şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan inceleme sonrasında ele geçirilen küçük ilaç şişelerinin içerisinde bulunan materyallerin Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu hastalıklarına yol açan maddeler olabileceğine inanılmasına yol açtı.”

085801348-e7c1f526170c5ccb-001.jpg