FED kripto para üzerine anket yaptı. ABD'nin %12'si kripto para kullanıyor. Türkiye'de durum neyi gösteriyor

FED kripto para üzerine anket yaptı. ABD'nin %12'si kripto para kullanıyor. Türkiye'de durum neyi gösteriyor
ABD’de Federal Rezerv tarafından düzenlenen bir anket çalışmasında ABD'li yetişkinlerin %12'sinin kriptoya sahip olduğunu açıkladı. Türkiye'de ise kişiler kripto parayı yatırım için kullanıyor.

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre; Fed, yıllık olarak düzenlediği anketin 2021 yılı sonuçlarını bugün yayımladı. Bu seferki ankette bundan önceki tüm anketlerden farklı olarak vatandaşlara kripto paralarla ilgili sorular da yöneltildi.

Amerikalı tüketicilerin tercihlerini yansıtan anket çalışması, vatandaşların kripto paraları birer para birimi olarak görmediğine işaret ediyor. Geride bırakılan son bir yıl içerisinde kripto para ile alışveriş veya para transferi yaptığını söyleyenlerin oranı sadece yüzde 3 oldu.

Buna karşın, kripto paraları yatırım amaçlı tutanların oranı yüzde 11 olarak açıklandı. Anket sonuçları bu kullanıcıların kayda değer bir kısmının yüksek gelir düzeyinde olduğunu gösteriyor. Bunların içinde yıllık geliri 100 bin dolar veya daha fazla olanların oranı yüzde 46 oldu.

Türkiye''de ise oran tam olarak bilinmemekle birlikte, dijital para birimleri arasında en yüksek bilinirlik ve sahiplik oranı Bitcoin''de. Tüketicilerin %87''si Bitcoin''i duyduğunu ifade ederken, sadece %19.8''i daha önce Bitcoin alıp sattığını söylüyor. Daha önce alım-satım yapmışların %73''ünün ise elinde hala Bitcoin mevcut. Ek olarak Türkiye’de Bitcoin almış kişilerin %44.4’ünün ise yatırım amaçlı aldığını söylüyor.

İlgili Haberler