Dolar çıldırtacak haber Amerika’dan geldi

Dolar çıldırtacak haber Amerika’dan geldi
Fed Başkanı Jerome Powel net faiz açıklaması. Powel"Ukrayna savaşının ABD ekonomisine etkisi hayli belirsiz ancak yine de faiz artırımları başlayacak" açıklamasını yaptı.

Fed Başkanı Powell açıkladı

Amerikan Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell''dan faiz artırım açıklaması. Powel, "Ukrayna savaşının ABD ekonomisine etkisi hayli belirsiz ancak yine de faiz artırımları başlayacak" açıklamasını yaptı.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisindeki sunumunda ilk faiz artırımının mart ayında olacağını net olarak açıkladı.Rusya''nın Ukrayna''yı işgalini ve olası yansımalarını yakından izlediklerini kaydeden Powell, "ABD ekonomisi üzerinde yüksek belirsizlik oluşturuyor" dedi. Powell, buna karşın mart ayında faiz artırımının uygun olduğunu düşündüklerini söyledi Powell, bilanço küçültmenin ise faiz artırımından sonra planladıklarını aktardı.

25 mi, 50 mi?

Piyasalar, Fed''in mart ayında 25 baz puan faiz artırımı yapacağını ve bu yıl 4''ten fazla faiz artırımı olmayabileceğini değerlendirirken, Bank of America ve Goldman Sachs''ın hızlı faiz artırımı beklentileri değişmedi.

BofA ve Goldman Sachs, Fed''in bu yılın sonuna kadar faizi yüzde 0,25''ten yüzde 2 civarına yükselmesini bekliyorlar.

Goldman Sachs stratejisti Praveen Korapathy yaptığı açıklamada, "Para politikasının normalleşmesi için sebepler henüz değişmedi" dedi.

JPMorgan ise Fed faiz oranının 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2 seviyesine ulaşmasını bekliyor.

İlgili Haberler