Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan skandal ekümenik çıkışı

Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan skandal ekümenik çıkışı
İstanbul'da Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Ortodoksların lideri ekümenik Partik Bartholomeos inanç özgürlüğünde bizim için kilit partner" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İstanbul’da Fener Rum Patriği Bartholomeos’u  ziyareti sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda skandal ifadeler kullandı. Pompeo, Bartholomeos için “Ekümenik” ifadesi kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, görev süresindeki son Türkiye ziyaretinde hükümet yetkilileri yerine İstanbul’da Fener Rum Patriği Bartholomeos’u ziyaret etti. Pompeo, sonrasında Fatih’teki Rüstem Paşa Camisi’ni ziyaret ederken, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

FENER RUM PATİRĞİ HAKKINDA SKANDAL SÖZLER

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Fener Rum Patriği Bartholomeos’u ziyaret etmesinin ardından Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Pompeo’nun paylaşımında Patrik Bartholomeos’a “Ekümenik” dediği görüldü. Pompeo’nun yaptığı paylaşım şöyle:

Ekselansları Ekümenik Partiği 1. Bartholomeos ile tanışmaktan ve Aziz George Patriklik Kilisesi'ni ziyaret etmekten büyük onur duydum. Ortodoks dünyasının lideri olarak Ekümenik Patrikhane, dünya çapında din özgürlüğünü savunmaya devam ettiğimiz için kilit bir ortaktır"

mike.jpg

ZİYARET ÖNCESİNDE TÜRKİYE İLE İLGİLİ SKANDAL SÖZLER SÖYLEMİŞTİ

Pompeo, Türkiye ziyareti öncesinde Fransız basınında yaptığı açıklamada skandal sözler söylemişti. Le Figaro gazetesine konuşan Pompeo, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve kendisinin Türkiye’nin hareketlerinin agresif olduğu konusunda mutabık olduklarını belirterek, “Avrupa ve ABD, birlikte çalışarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, böyle hamlelerin kendi halkının menfaatlerine olmadığına ikna etmeliyiz” şekline konuşmuştu.

Pompeo, özellikle son dönemde Türkiye’nin Azerbaycan’ı desteklemesi ve Libya ve Akdeniz’deki hamleleri ile ilgili rahatsızlık duyduğunu dile getirirken, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve ben Türkiye’nin son  dönemdeki hareketlerinin çok agresif olduğu konusunda hemfikiriz. Avrupa ve ABD, birlikte çalışarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, böyle hamlelerin kendi halkının menfaatlerine olmadığına ikna etmeliyiz” demişti.