Fenerbahçe Beko'ya dünyaca ünlü koç

Fenerbahçe Beko'ya dünyaca ünlü koç
Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis ile anlaşmaya vardığı iddia edildi. Yakın zamanda anlaşmanın duyurulmasının beklendiği öne sürüldü.

Sport24''ün haberine göre, Fenerbahçe Beko gelecek sezon için Yunan koç Dimitris Itoudis ile anlaşmaya vardı. 51 yaşındaki başantrenör Rusya''daki kariyerine devam etmeme kararı aldı.

Bilindiği üzere, THY Avrupa Ligi''nde normal sezonu 12. sırada tamamlayan sarı-lacivertli takım play-off bileti alamamıştı.

UKRAYNA''DAKİ SAVAŞ NEDENİYLE CSKA''DAN AYRILIYOR

CSKA Moskova ile 1 yıl daha sözleşmesi olan ancak Rusya''nın Ukrayna''ya başlattığı savaş nedeniyle kulüpten ayrılacak olan Itoudis''in Fenerbahçe''den gelen teklifi kabul ettiği belirtildi. Ayrıa Itoudis''in Fenerbahçe Beko''da geniş yetkilere sahip olacağı da vurgulandı.

DIMITRIS ITOUDIS KİMDİR?

1990''da antrenörlük kariyerine başlayan 51 yaşındaki Dimitris Itoudis, 1999''da Panathinaikos''ta Zeljko Obradovic''in asistanlığı görevine geldi. 13 sene bu görevde kalan Itoudis, Obradovic''in Panathinaikos''tan ayrılmasıyla Türkiye''de Banvit ile başantrenörlüğe döndü, 1 sezonun ardından CSKA Moskova''ya geçti.

Itoudis, CSKA ile birlikte 2 EuroLeague şampiyonluğu, 6 Rusya Ligi, 6 VTB Ligi şampiyonluğu elde etti ve 2 kez EuroLeague yılın koçu ödülünün sahibi oldu.

Yunan başantrenör, Obradovic''in asistanı olarak ise 5 kez EuroLeague, 11 kez Yunan Ligi şampiyonluğu yaşadı.