Fenerbahçe zirve takibini sürdürdü

Fenerbahçe zirve takibini sürdürdü
Spor Toto Süper Lig’in 37.haftasının kapanış maçında Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve zirve takibini sürdürdü. Kanarya’ya galibiyeti getiren goller 15 ve 45.dakikada Enner Valencia, 40.dakikada Attila Szalai’den geldi. Kasımpaşa’nın gollerini ise Haris Hajradinovic ve Florent Hadergjonaj kaydetti.

Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda oynanan maçta Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etmeyi başardı. Sarı lacivertlileri galibiyete Valencia (2) ve Szalai’nin golleri taşıdı. Lacivert beyazlıların gollerini ise Hajradinovic ve penaltıdan Hadergjonaj attı.

Ligde üst üste üçüncü maçını da kazanmayı başaran Emre Belözoğlu’nun öğrencileri 72 puana yükseldi.

Oynadığı son 4 maçında da galip gelemeyen Kasımpaşa, bu maçtan da puan çıkaramadı ve 37 puanda kaldı.

İRFAN CAN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Fenerbahçe''de İrfan Can Kahveci, 42. dakikada sarı kart gördü. Cezalı duruma düşen İrfan Can, Alanyaspor - Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.

Ligde gelecek hafta Aytemiz Alanyaspor - Fenerbahçe maçı oynanacak. Kasımpaşa ise BAY geçecek.

FENERBAHÇE - KASIMPAŞA 11''LER:

FENERBAHÇE: Harun, Nazım, Serdar, Attila, Caner, Sosa, Mert Hakan, Ozan, İrfan Can, Pelkas, Valencia

KASIMPAŞA: Ertuğrul, Hadergjonaj, Luckassen, Brecka, Haddadi, Sadiku, Bistrovic, Hajradinovic, Koomson, Varga, Thelin.

MAÇTAN NOTLAR:

İLK YARI

1’ Maç başladı

4'' Ozan Tufan''ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor.

5'' Sağ kanattan Hadergjonaj''ın ortasına Thelin ceza sahası içinden kafa vurdu, top kornere gitti.

9'' Fenerbahçe tehlikeli geldi! Sol kanattan topu getiren Caner ceza sahasının hemen dışındaki Valencia''ya pasını attı. Valencia''nın şutunu Ertuğrul çıkardı.

11'' Fenerbahçe yine tehlikeli geldi! Ozan Tufan, Valencia''yla duvar pası yapıp içeri girdi ve karşı karşıya pozisyonda çaprazdan dokunuşunu yaptı. Kaleye doğru giden topu son anda çizgi önünde Hadergjonaj kornere yolladı.

14'' Pelkas sağ kanattan topu taşıdı, ceza sahasına girdi ve şutunu attı. Kaleci Ertuğrul gole izin vermedi.

15'' GOOLL!!! Fenerbahçe, Enner Valencia''nın golü ile maçta öne geçiyor. Caner Erkin''in sağ kanattan ortasına düzgün bir kafa vuruşu yapan Valencia topu ağlara yolladı. 1-0

19'' Koomson savunma arkasına sarktı ancak Fırat Aydınus, topsuz alanda Thelin''in Serdar Aziz''i çektiğini belirterek serbest vuruş kararı verdi.

21'' GOOLL!!! Kasımpaşa, Haris Hajradinovic''in golü ile maçta eşitliği yakalıyor. Harun Tekin''in attığı pas kısa düşüp Kasımpaşalı Hajradinovic''in önüne düştü. Hajradinovic topu Harun''un sağından topu ağlarla buluşturdu. 1-1

25'' Mert Hakan Yandaş''ın pasına hareketlenen Dimitris Pelkas için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

27'' Fenerbahçe en geriden hazırlık paslarıyla atağa başlıyorlar.

31'' Jose Sosa''nın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Dimitris Pelkas''ın dönerek yaptığı vuruşta top Derrick Luckassen''den geri geliyor.

32'' Pelkas bir kez daha ceza alanı sağ çaprazında topu aldı. Hemen önündeki rakibinden topu müthiş kurtarıp bomboş pozisyonda vuruşunu yaptı, kaleci Ertuğrul bir kez daha gole engel oldu.

33'' Kasımpaşa''da Isaac Thelin, Serdar Azize yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.

35'' Kasımpaşa''da Hadergjonaj''ın uzaklardan şutunda top farklı şekilde yandan auta çıktı.

36'' Florent Hadergjonaj''ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

40'' GOOLL!!! Fenerbahçe, Attila Szalai''nin golü ile maçta tekrar öne geçiyor. Mert Hakan''ın sol kanattan kestiği ortaya ön direkte kafa vuran Szalai nefis bir dokunuş yaptı ve topu ağlara yolladı. 2-1

45'' Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

45'' GOOLL!!! Fenerbahçe, Enner Valencia''nın penaltı golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. 

45'' Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Koomson''un ortasına ters taraftaki Varga gelişine vurdu ancak etkili olmadı. Yandan aut...

45'' İlk yarı bitti.

İKİNCİ YARI

46'' İkinci yarı başladı.

51'' Kevin Varga''nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Serdar Aziz kafayla topu uzaklaştırıyor.

53'' Kasımpaşa''da Bistrovic oyundan alındı Tarkan Serbest oyuna dahil oldu.

54'' Dimitris Pelkas''ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Nazım Sangare''nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta üst direğe çarpan top auta gidiyor.

54'' Kasımpaşa Thelin hareketlendi, ceza sahasına girer girmez Szalai kritik bir müdahaleyle topu kalecisine kazandırdı. Thelin''in yerde kaldığı pozisyonda Kasımpaşalılar penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

58'' Tarkan Serbest''in pasıyla ceza alanında topla buluşan Isaac Thelin''in sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top ağlarla buluşuyor. Hakem Fırat Aydınus pozisyonun kontrolü için VAR''a başvuruyor. 

60'' Yapılan VAR kontrolü sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayılıyor.

62'' Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Enner Valencia için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

68'' Oussama Haddadi''nin ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor.

72'' Fenerbahçe''de aynı dakikada üç oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Enner Valencia, Mert Hakan Yandaş ve Ozan Tufan oyundan çıkarken, Mame Thiam, Luiz Gustavo ve Sinan Gümüş yerlerine giren isimler oluyor.

73'' Florent Hadergjonaj''ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top Harun Tekin''de kalıyor.

78'' Kasımpaşa penaltı kazanıyor! Hajradinovic defansın arkasına koşusunu yaptı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Hajradinovic''e Harun''un müdahalesi sonrası hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Harun sarı kart gördü.

82'' GOOLL!!! Kasımpaşa, Florent Hadergjonaj''ın penaltı golü ile maçta farkı bire indiriyor. Hadergjonaj, Harun''un soluna doğru sert vurdu. Harun''un müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu 3-2

82'' Fenerbahçe''de Sosa ceza sahası dışından kaleyi denedi, top çerçeveyi bulmadı.

86'' Sinan Gümüş''ün pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Mame Thiam''ın, hızla ilerleyerek ceza alanında sol çaprazdan yaptığı vuruşta Ertuğrul Taşkıran bir kez daha gole izin vermiyor.

90'' Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 9 dakika ilave ediliyor.

90'' Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Haris Hajradinovic''in ceza alanına gönderdiği ortasında Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

90'' Harun Tekin''in kale vuruşunda topu önünde bulan Kevin Varga''nın ceza sahası dışında uzak bir mesafeden yaptığı vuruşta top kalenin sağından auta çıkıyor.

90'' Maç bitti.