Fenerbahçe’den Fırat Aydınus açıklaması

Fenerbahçe’den Fırat Aydınus açıklaması
Fenerbahçe, Karabükspor maçındaki hakem Fırat Aydınus yönetimi hakkında yapılan eleştiriler için resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler Aydınus'un büyük bir hata yapmadığını ve yapılan yorumların kasıtlı olduğunu beyan etti.

Spor Toto Süper Lig’de oynanan Fenerbahçe – Karabükspor maçından sonra kararları tartışılan hakem Fırat Aydınus konusunda sarı-lacivertli kulüp sessiz kalmadı.

Yapılan yorumları algı operasyonu şeklinde yorumlayan kulüp, Aydınus’un büyük bir hakem hatası yapmadığını iddia etti. Sarı-lacivertliler, aleyhlerine yürütüldüğü iddia edilen algı operasyonuna karşı MHK ve TFF’yi de göreve çağırdı.

İşte Fenerbahçe’nin açıklaması:

Dün oynanan Fenerbahçe – Kardemir Karabükspor karşılaşmasının ardından, özellikle yazılı ve görsel basında, müsabakanın hakemi Fırat Aydınus'un yönetimiyle ilgili, son derece taraflı ve algı dizaynına yönelik bir takım yorumlar ve karşılaştırmalar yer almaktadır. Yapılan bütün yorumların ön kabulü, müsabaka hakeminin oyun kurallarını uyguladığı, majör hata yapmadığı yönünde ise de  yorumların devamında müsabaka hakeminin müsabakanın sonucuna tesir eden bir yönetim gösterdiği şeklinde önceki kabul ile taban tabana zıt bir sonuç yorum şeklinin benimsendiği görülmektedir.