Fenerbahçe'den Murat Zorluoğlu'na sert tepki

Fenerbahçe'den Murat Zorluoğlu'na sert tepki
Fenerbahçe, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun Berat Albayrak hakkındaki söylemlerine sert tepki gösterdi. Sarı-lacivertliler, spora siyaset ve siyasilerin karıştırılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun ise sosyal medya hesabından yayınladığı ve sonrasında sildiği, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ı savunan sözlerine sert tepki gösterdi.
Sarı-lacivertliler, yayınladığı mesajda, "Belediye Başkanı sıfatını taşıyan ancak gerekliliklerini taşımayan; bulunduğu görevi Türkiye’nin dört bir yanında ve dünya üzerinde milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe ile Belediye Başkanı olduğu şehrin kulübü olan Trabzonspor’u karşı karşıya getirmek adına kullanan bu şahsın yaptığı paylaşımların, kulübümüzden ziyade tüm spor kamuoyu ve ilgili merciler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'den "Kınıyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun rakibimiz Trabzonspor’un yaşadığı süreçle ilgili olarak dün akşam saatlerinde yaptığı sosyal medya paylaşımlarını şaşkınlıkla takip ettik.

Trabzonspor kulübünün kendi iç bünyesinde yaşanan, Fenerbahçe ile kesinlikle hiçbir ilgisi, alakası olmayan; bir bağlantısı olması da mümkün olmayan bir konuyu, Fenerbahçe’nin üzerine yıkmaya çalışmak amacıyla yapılan bu paylaşımlar ve içerikte yer alan detaylar son derece vahimdir.

Belediye Başkanı sıfatını taşıyan ancak gerekliliklerini taşımayan; bulunduğu görevi Türkiye’nin dört bir yanında ve dünya üzerinde milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe ile Belediye Başkanı olduğu şehrin kulübü olan Trabzonspor’u karşı karşıya getirmek adına kullanan bu şahsın yaptığı paylaşımların, kulübümüzden ziyade tüm spor kamuoyu ve ilgili merciler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor, 

Spora, siyaset ve siyasilerin karıştırılmasının ne kadar yanlış olduğunu ve Türkiye için onarılmaz yaralar açacağını vurguluyor; toplumumuzda kutuplaşma yaratılmasına sebebiyet verecek bu tavrından dolayı kendisini kınıyoruz.

Kendisinin paylaşımlarda yer verdiği ve sonrasında hesabından kaldırdığı bu içerik ile ilgili gereken hukuki başvuruları gerçekleştireceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

NE OLMUŞTU?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor'un teknik direktörünün değişmesiyle ilgili basında yer alan haberlere ilişkin kişisel sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuştu. Zolruoğlu, "Troll hesaplar Trabzonspor'un ekonomik bataktan düzlüğe çıkabilmesi için her şeyi yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan intikam alabilmek için bu durumu fırsat bildi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Zorluoğlu'nun tepki çeken ve sildiği paylaşımları şu şekilde:


* Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'a yönelik düzenlenmeye çalışan algı yönetiminin farkındayız. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Başaramayacaklar! Pusuda bekleyen Trabzonspor düşmanlarının, operasyonlarına alet olmayalım. Şimdi bu yolu her zamankinden çok kenetlenerek, yine yanyana yürüme zamanı. 

* Troll hesaplar Trabzonspor'un ekonomik bataktan düzlüğe çıkabilmesi için her şeyi yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan intikam alabilmek için bu durumu fırsat bildi. 

* Dış mihraklar trol hesaplardan kamuoyuna, teknik direktör değişikliğinin siyasi bir karar olduğu şeklinde ahlak dışı yalanlar pompaladı. Hedefleri, şampiyonluğa giden Trabzonspor'u karıştırmak, Trabzonspor'u bataktan kurtaran Bakan Alayrak'tan intikam almaktı.