Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Alex mi geliyor?

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Alex mi geliyor?
Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından Fenerbahçe'de Alex de Souza, Tayfun Korkut, Erol Bulut, Roger Schmidt, Abdullah Avcı, Daum gibi isimlerin adı geçiyor. Sarı-Lacivertli taraftarların gönlü ise Brezilyalı efsane Alex'te.

Ersun Yanal'la yollarını ayırdığını açıklayan Fenerbahçe, KAP'a da bildirimde bulundu.

Ligin bitimine 10 hafta varken Sarı-Lacivertli taraftarların en çok merak ettiği soruların başında ise "Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak?" geliyor.

Peki Fenerbahçe'yi hangi teknik adam çalıştıracak? Ali Koç, Alex de Souza'yı getirecek mi?

İşte Kanarya'da teknik direktör adayları...

Fenerbahçe için Roger Schmidt’in en güçlü aday olduğu belirtiliyor. Ancak Alman teknik adamın maaşı en büyük soru işareti. Hakan Çalhanoğlu’nun eski hocası olan Schmidt, Bayer Leverkusen ile başarılı bir dönem geçirmiş ancak Çin’in Beijing Guoan takımında isteneni yapamamıştı.

NIKO KOVAC

Daum, Fenerbahçe'ye Niko Kovac'ı önermişti. Sarı-Lacivertli yönetim Kovac ile görüştü ancak Hırvat teknik adam Kanarya'nın transfer bütçesi nedeniyle teklife sıcak bakmıyor.

En son Bayern Münih'i çalıştıran 48 yaşındaki teknik direktör; Bundesliga, Almanya Kupası ve Süper Kupa ile 3'te 3 yapmıştı.

Kovac'ın maliyeti de Fenerbahçe'yi düşündürüyor.

TAYFUN KORKUT VE EROL BULUT

Sarı-Lacivertlilere en yakın isimler Alanyaspor'u çalıştıran Erol Bulut ve şu an boşta olan Tayfun Korkut. Korkut, en son Stuttgart'ı çalıştırmıştı. İki teknik adamın maliyetinin düşük olması ve Türk futboluna hakim olmaları kendilerini bir adım öne çıkarıyor.

ALEX DE SOUZA

Fenerbahçeli taraftarların en çok istediği isim ise Alex de Soza. Ancak Ali Koç'un Sambacı efsane oyuncuyu teknik direktörlük ziyade sportif direktörlük için düşündüğü biliniyor. 

Brezilyalı isim, sezon başında İstanbul'a gelerek başkan Ali Koç ile özel bir görüşme gerçekleştirmişti.