Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı. Fenerbahçe'ye yapılan en büyük kötülük bu! Gaziantep'e kaybederse sorumlusu kim olacak?

Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı. Fenerbahçe'ye yapılan en büyük kötülük bu! Gaziantep'e kaybederse sorumlusu kim olacak?

Fenerbahçe, Süper Lig''de son 10 haftanın bir numarası. İsmail Kartal yönetiminde inanılmaz bir performans sergiledi. 9 galibiyet, 1 beraberlikle ligde ikinci sıraya kadar çıktı. Son 6 haftadır da hep kazandı.

Berbat başlayan bir sezonda İsmail Kartal''ın göreve gelmesiyle başlayan çıkış inanılmaz.

Kötü kadrosu yokmuş demek ki Fenerbahçe''nin; takımın yönetilme sorunu varmış.

Peki bunu nasıl başardı İsmail Kartal? Çok çalıştı. Futbolcularla arasında kuvvetli bir bağ kurdu. Güvenlerini kazandı. Bugün (Tabii ki kadro dışı bırakılan Mesut Özil ve Ozan Tufan hariç) hangi futbolcuya sorsanız; "Bu çıkışımız İsmail hocanın sayesinde" diyor. Zaten maç sonu röportajlarda dinliyorsunuz siz de bunu.

E durum buyken; şu son bir haftada Fenerbahçe''ye yapılan en büyük kötülüğe ne demeli?

Takım coşmuş, gidiyor. Lig ikinciliği az buz bir şey değil; Şampiyonlar Ligi şansı var. Oynadığı futbola baktığında bunu elde edecek gibi! Birden bire Jorge Jesus gündemi çıkarıldı ortaya.

Fenerbahçe Kulübü, ilginç bir açıklamayla yalanlıyormuş gibi yaptı ama. Başkan Ali Koç''un Jesus''la görüşürken çekilmiş fotoğrafları da çıktı ortaya. Zaten Jesus da Portekiz basınına görüşme yaptıklarını açıkladı.

Bir anda İsmail Kartal''ın papucu dama atıldı, emeklilik yaşındaki Jesus futbol ilahı yapıldı medyada. Şimdi oldu mu ya?

Bu olay olmadan önce sorsaydınız Fenerbahçe''nin Gaziantep''i kesinlikle yeneceğini iddia ederdim. Şimdi şüpheliyim.

Ne kadar itiraz da etseniz; bu bir haftalık gelişmenin İsmail Kartal''ı da futbolcularını da olumsuz olarak etkileyebileceğini ısrarla söylerim.

Bunun örnekleri geçmişte çok gördük çünkü.

Madem yeni hoca için bu kadar beklediniz; şurada ligin bitmesine kaç hafta kaldı ki? Biraz daha bekleyemez miydiniz? Ya da ille de yapacaksanız bu işi gizli kapaklı yapamaz mıydınız?

Maça gelince... Fenerbahçe favori yine de. Yalnız Kim Min Jae ile Miguel Crespo''nun eksikliği çok hissedilecektir. Kim Min Jae cezalı olarak yokken, Szalai''nin de sakatlığının olması büyük şanssızlık elbette ki.

Gaziantep FK, baktığında iyi bir takım. Ama onların da aklı karışık. Teknik direktör Erol Bulut''un futbolcularıyla sorunları olduğu, ayrılığın eşiğinde bulunduğu ileri sürülüyor. Her ne kadar yönetim yalanlasa da ayrılacağını; iddialar ayyuka çıktı!

İlgili Haberler