Ferrari’den şaşkınlık yaratan açıklama: “O teknoloji elektrikli araç için yeterli değil”

Ferrari’den şaşkınlık yaratan açıklama: “O teknoloji elektrikli araç için yeterli değil”
Ferrari baş ticari sorumlusu Enrico Galliera, Ferrari’nin 2025’e kadar elektrikli araç üretmeyeceğini belirtirken pil teknolojisinin ise, süper otomobil için yeterli olmadığını söyledi.

Ferrari baş ticari sorumlusu Enrico Galliera, İtalyan otomobil devi Ferrari’nin 2025’e kadar elektrikli araç üretmeyeceğini açıkladı. Teknorex’te yer alan habere göre, Galliera, “Ferrari elektrikli araç misyonunu dışlamıyor ancak pil teknolojisinin süper otomobilin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar geliştiğine inanmıyoruz” dedi.

“PİL TEKNOLOJİSİ YETERSİZ”

Galliera Autocar’a şunları söyledi:

Pil teknolojisinin henüz bir süper otomobilin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar geliştiğine inanmıyoruz. Ancak önümüzdeki beş yıl sonrasında teknolojinin bir Ferrari’nin ihtiyaçlarını karşılayabileceğine inanıyoruz.

Bununla birlikte Galliera, Ferrari’nin elektrikli araç misyonunu dışlamıyor. Ancak bu teknolojinin çok daha fazla zamana ve çalışmaya ihtiyaç duyduğuna inanıyor.

Elektrik teknolojisi gelişir gelişmez, bu bizim konumumuza uyan bir otomobil üretmemizi sağlayacak. Öyleyse neden olmasın? Ancak kilit nokta teknoloji. Sırf üretmiş olmak için elektrikli bir Ferrari yapmıyoruz.

Yeni teknoloji getirirsek, pazara yeni bir şey getirmemiz gerekir. Ferrari her zaman yeni teknolojileri böyle kullandı. Ferrari’nin DNA’sında yeni teknolojinin evrimi% 100’dür.

Ferrari’nin beş yıl daha kenarda kaldıktan sonra elektrikli araç teknolojisine ne gibi yenilikler getireceğini hayal etmek zor.

Galliera’nın bu haftaki yorumları, Ferrari CEO’su Louis Camilleri’nin Aralık ayında söylediklerini yansıtıyor:

“HENÜZ OLMASI GEREKEN YERDE DEĞİL”

Bir yıl önce Ferrari, Ferrari SF90 Stradale plug-in hibritini 7.9kWh pil paketi ile tanıttı. Galliera, Autocar’a verdiği demeçte, Ferrari alıcılarının arabayı evin yakınında sessiz tutmak için elektrikli tahriki sevdiğini söyledi.

Sessizce evden ayrılmak için sabah erken saatlerde EV modunu kullanmayı seven müşterilerimiz var, daha sonra güçlü motoru kullanabilir ve Ferrari sesini yolda duyabiliriz.

Galliera, diğer İtalyan otomobil üreticisi Pininfarina’nın elektrikli araç işine girmesiyle ilgilenmiyor. Geçtiğimiz Kasım ayında Pininfarina, tedarikçi Bosch ile işbirliği içinde bir elektrikli araç platformu üretmeyi planladığını açıkladı. 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Pininfarina, 1900 beygir gücünde bir elektrikli süper otomobil olan Battista’yı tanıttı.

Galliera’ya Ferrari’nin İngiltere ve diğer ülkeler için önümüzdeki on yıl içinde içten yanmalı motora sahip araçlarda planlı yasaklar uygulaması ile ilgili hangi hazırlıkları yaptığını sorulduğunda;

Bir pazarda rekabet etmek için yürürlüğe girecek tüm düzenlemeleri karşılayacağız ve bu düzenlemelerin bizi özel planlar yapmaya zorlayacağına inanmıyoruz.

Belki de Ferrari’deki yöneticiler Drako GT’yi, Porsche destekli Rimac elektrikli’leri veya yeni Tesla Roadster’ı kontrol etmediler. Bu ultra güçlü pille çalışan araçlar, tüm elektrikli süper otomobillerin döneminin geldiğine dair geniş bir kanıt sunuyor.

Ferrari, elektrikli araçların süper hızlı sistemine evrilen geçişi görmezden geliyor.