“FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılasın” önergesine AKP’den ret

“FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılasın” önergesine AKP’den ret
CHP’nin, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için verdiği araştırma önergesine AKP’den ret geldi. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP’nin siyasi propaganda yaptığını iddia ederek, “Darbenin üzerinden 4 yıl geçti, böyle bir önerge veriyor. Bir siyasi propaganda olarak bunu kullanmak istiyor” ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP’nin verdiği “FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın” önerisine karşı çıktı. CHP’nin siyasi propaganda yaptığını savunan Muş, “Biz FETÖ ile çetin bir mücadele veriyorken CHP’de tek kelime duymadık. Ellerinde bu anlamda olan bilgilerini, yeni gelmiş olabilir ellerine var ve vermemişlerse savcılığa bu da ayrı bir mesele” dedi.

Mehmet Muş, TBMM’de ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ne ilişkin bilgi verdikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP’nin siyasi bir propaganda yapmak istediğini ifade eden Muş, “Darbenin üzerinden 4 yıl geçti, böyle bir önerge veriyor. Bir siyasi propaganda olarak bunu kullanmak istiyor” dedi. Muş, şöyle devam etti:

“Biz FETÖ ile çetin bir mücadele veriyorken CHP’de tek kelime duymadık. Ellerinde bu anlamda olan bilgilerini, yeni gelmiş olabilir ellerine var ve vermemişlerse savcılığa bu da ayrı bir mesele. Bunları ilgili birimlere ulaştırmalarını arzu ediyoruz, ulaştırmaya kendilerini davet ediyoruz. 17-25 Aralık’tan sonra biz çetin bir mücadele veriyorken, FETÖ’nün ne olduğu belli olmayan kayıtlarını Meclis’in duvarlarına yansıtıp, grup toplantılarında bunları hep beraber alkışlatıp, FETÖ ile işbirliği yapıp, 30 Mart seçimlerine gidiyorken bizi devirmeye çalışan CHP’nin böyle bir tutumunun olması bizim açımızdan ciddi bir taraftı olmamaktadır. CHP önce bu işlerin içiresine giriyorken, 17-25’ten sonra çetin bir mücadele veriyorken, bankasının kapanmaması için mücadele eden milletvekillerini, basın yayın organlarının kapanmaması için kendini orada adeta zincirleyen, oraya bağlayan milletvekillerinin hesabını bir görsün. Ondan sonra bu anlamda konuştuklarını izleyelim.”

MHP DE KARŞI ÇIKMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gazetecilerin sorularını yanıtlarken CHP'nin önergesine karşı çıkacaklarını söylemişti Bahçeli, ""CHP'ye güvenimiz yoktur. Bu üslubu, Atatürk'ten uzaklaşmış HADEP ile kucaklaşmış bir CHP'nin hiçbir teklifiyle işbirliği yapma niyetimiz de yoktur, kabulümüz de yoktur" ifadelerini kullanmıştı.