FIFA ile UEFA arasında anlaşmazlık! Ligler ne zaman başlayacak?

FIFA ile UEFA arasında anlaşmazlık! Ligler ne zaman başlayacak?
FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D'Hooghe, salgın nedeniyle futbolun başlamaması ve Eylül ayına kadar futbol oynanmaması gerektiğini söyledi. UEFA ise, liglerin Ağustos ayından önce tamamlanmasını istemişti.

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı ve Eski İcra Komitesi Üyesi Michel D'Hooghe, liglerin başlama kararlarıyla ilgili konuştu. Yaptığı konuşmada D'Hooghe, salgın nedeniyle futbolun başlamaması ve Eylül ayına kadar futbol oynanmaması gerektiğini ifade etti.

Fanatik’in haberine göre, futbolun eylül ayına kadar oynanmaması gerektiğini ifade eden D'Hooghe, özellikle ülkelerin sosyal mesafe konusundaki kurallarının yürürlükte olduğunu ve bu nedenle futbola dönülmemesi gerektiğini söyledi."Tıbbi konulara öncelik verilmesi gereken an bu andır" diyen D'Hooghe, "Para değil, ölüm kalım meselesidir. 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığımız en dramatik durumla karşı karşıyayız. Bunu hafife almamalı ve gerçekçi olmalıyız" açıklamasını yaptı.

UEFA: LİGLER AĞUSTOS AYINDAN ÖNCE TAMAMLANMALI

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ise geçtiğimiz günlerde, 55 üye federasyon yöneticileriyle yaptığı video konferans sonrası liglerin Ağustos ayından önce bitirilmesini ısrarla tavsiye etmiş, konferans sonrası UEFA'nın internet sitesinde liglerin Ağustos ayından önce tamamlanması istendiği belirtilmişti.

İlgili Haberler