Filistin tamam da ya Türkistan?

Akıl Çemberi'nde iki, hatta iki buçuk oyuncu izledik. Malum adlara yeni bir isim de eklendi. İçlerinde hiç susmayan "saygı ötesi" hale gelen Emin Pazarcı'yı dehşetle izledim. Zaman zaman meddahlığa soyundu.

Tartışma kurallarını aştı. İşi hakaretlere vardırdı. Bu ekibe şimdilerde Dr. Hüseyin Alptekin eklendi. Bana bir başka öğretim üyesi Selman Öğüt'ü anımsattı.

Alay etmeler

Anlayacağınız, nifak tarlalarının sayısı her gün artmakta. Pazarlamacının geçmişini hatırlayınca bu hale dönüşeceğini tahmin edemezdim. Karşısındakini konuşturmadığı gibi, hakaret ve dalga geçme huylarını edinmiş. Gazeteci, haddini bilmeli. Unvanı da olan bir parlamentere otuz defa "yalan söylüyorsun" diye bağırma hakkını kimden alıyor?

Kaybettiriyor

Bu şekilde Ak Parti'ye taraftar kazandırdığını mı sanıyor? Tam tersini yapıyor. Karşı cephede kim varsa bindirmekle kendini mi tatmin ediyor? Cümleleri arasında FOX TV'ye hakaret, ona ne kazandırdı?

Aramayın

Yıldırım Kaya'nın liderini savunmak için yayına bağlanması talihsizlikti. CHP Genel Başkan Yardımcısı stüdyoda olmadığı için epey gol yedi. Üstelik iki buçuk yandaşın tuzaklarına düştü.

Ana Muhalefet temsilcilerine tavsiyem, tartışmalara doğrudan katılsınlar. Ya da telefon kullanıp madara olmasınlar.

CHP, televizyonlara çıkacak isimlere de kota koymalı. Kusura bakmasın ama Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan savunma engelli.

Doğu Türkistan

Kılıçaslan'ın saatler süren tartışmada tek başarısı Erdoğan'ın BM'deki konuşmasındaki eksikliği yakalamasıydı. "Filistin'i savunurken, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızdan hiç söz etmediğini" belirtti. İşte buna sebep de "ümmetçilik" duygusu denir. Türklük hiç yok...

Berhan Şimşek'i en başarılı isim olarak her gece ekranlara sürmeyi öneriyorum. Hem ağzı laf ediyor, hem de karşısındakileri susturmayı iyi biliyor.

Bu defa

Öte yandan Doç. Dr. Barış Doster'i hep aynı çizgide buluyoruz. Türkiye'nin geldiği noktayı mekanı cennet Demirel dönemiyle mukayesesi güzeldi. Gazetesinde fırtına gibi yazıyor. Malum kanallara çıkınca uykucu kedi oluyor.

Olasılık

Adil Gür'ün yayının hemen başında Alfred Hitchcock gibi gözüküp bir kaç laf ettiğini de fark ettik. Sonra çekip gitti. Bu arada ilginç bir tahminde bulundu; "Yeni kurulacak partiler mutlaka iki ittifaktan birine katılacaktır."

Gerçekten bu tahmini ilginçti. Hele insanın aklına Meral Akşener'in "Dinci kesime, bunlarla ulaşabiliriz" deyişini hatırlayınca.

Netice

Özetle Akıl Çemberi'ne bazıları fazla geldi. CNNTURK'ün planlamacılarına tavsiyem, kimilerini çağırmaktan vaz geçmeleri.

Korkum, iki ağaçkakanın arasına bir yenisini ilave etmek. Bu kim mi? Onu iyi tanıyorsunuz!

İtiraflar hızlandı

* İlk iki çeyrekte KÜÇÜLDÜK.

* Üçüncü çeyrekte NÖTR oldu.

* Son çeyrekte BÜYÜME UMUYORUZ.

Bunları, çiçeği burnunda Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın ağzından duyduk. Doğal. Peki o zaman IMF'nin muhalefet partilerinden görüş almasına niçin bozuluyorlar?

Boya maddesi

Durmuş Yılmaz ve Faik Öztrak'ın Uysal'dan farklı şeyler söylemesi mümkün müydü? Ne demiş olabilirler? Örneğin kolza yağının 5 litreliği 30 liranın üstüne çıktı, diyecek halleri var mıydı?

Bu arada kolza ile ilgili bir not düşeyim. Bu bitkisel ürün, senelerdir boya imalatında kullanılmaktaydı. Şimdi insanlara yediriliyor...

Keskin sirke

PFDK'nın son kararlarına dikkat ettiniz mi? Fatih Terim'e 21 gün ceza verdiler. Ali Koç'a ise 30 gün. Demek ki "ilk kan döken"in daha fazla suçlu olduğu onaylandı.

Bir başkası

Peki Mustafa Cengiz'i ceza kuruluna kim sevk etti? Hemen söyleyeyim; Tayfun Bayındır. Ekrandan yaptığı suçlamanın sonuç vermesi enteresan. Bu ispiyoncunun diğer ilginç yanı gazetede spor müdürü olması.

Bayındır'ı PFDK'ya öneriyorum. Hukukçuluk değil ama, ihbarcılık kontenjanından!

...

GÜNÜN SÖZÜ

Hakikatin rengi, gridir. Andre Gide

Yazarın Diğer Yazıları