AA

Filistin diplomatik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanları düzeyindeki Arap Birliği toplantısı öncesi Filistin, diğer Arap ülkeleri ile sonuç bildirgesi üzerinde anlaşmaya vardı.

İsrail ile BAE arasındaki normalleşmenin kınanmadığı,ancak normalleşmeyi İsrail işgalinin tamamen sona erdirilmesine, iki devletliçözüme ve barış için toprak esasına bağlayan 2002 Arap Girişimi'ne bağlı kalmanın gerekliliğine vurgu yapılacak bir sonuç bildirgesi çıkmasındaittifak sağlandı.

Filistin kaynaklarına göre, buna rağmen bazı Arap ülkeleri daha sonra, üzerinde anlaşmaya varılan metne uymadı ve bildirgeye, normalleşme anlaşmasınımeşrulaştıran maddeler eklemeye çalıştı.

Filistin tarafının ise bunatepki olarak İsrail-BAE anlaşmasını kınayan bir karar taslağı hazırladığını aktaran kaynaklar, bazı devletlerin ise bu taslağı reddettiğini belirtti.

Kaynaklar, Filistin'in hazırladığı taslağı kabul etmeyen ülkelerin hangileri olduğuna dairbilgi paylaşmadı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, bugün telekonferans yöntemiyle yapılan Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, "Biz İsrail ile BAE arasındaki anlaşmayı reddediyoruz ve sizin de kabul etmemenizi istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.