Football Leaks belgelerinde dikkat çeken Mbappe ayrıntısı

Football Leaks belgelerinde dikkat çeken Mbappe ayrıntısı
Futbol kamuoyunu sarsan Football Leaks belgelerinde Fransız golcü Mbappe ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Genç golcünün Real Madrid’in kapısından döndüğü ve son anda PSG’ye transfer olduğu iddia edildi.

Futbolun zirvesindeki büyük yolsuzlukları gündeme getiren Football Leaks belgeleri, ortaya attığı iddialarla dünyayı sarsmaya devam ediyor.

Fransa'da yayım yapan Mediapart adlı haber portalı, bugün söz konusu belgelere dayandırarak Paris Saint Germain'in yıldızı Kylian Mbappe hakkında bomba bir haber yayımladı.

Haberde Fransız futbolcunun 2017 yazında Paris Saint Germain'e transfer olmadan önce Real Madrid'in kapısından döndüğü kaydedildi.

İddialara göre 19 yaşındaki futbolcu için Monaco kulübü, Real Madrid'den gelen 180 milyon euroluk ilk teklifi kabul etti.

Bununla birlikte İspanyol hükümetinin koyduğu vergiler nedeniyle transferin maliyeti 214 milyon euro'ya kadar çıktı ancak bu noktada iki kulüp arasında bir problem yaşandı.

Monaco, 34 milyon euro tutarındaki vergiyi ödemeyi kabul etmezken Real, en sonunda bu külfetin de altına girmeyi kabul etti. Ne var ki transfer buna rağmen yine gerçekleşmedi.

Mbappe'nin Paris Saint Germain'i tercih etmesi üzerine Monaco, oyuncusunu Real'le aynı teklifi sunan PSG'ye sattı.

Bilindiği gibi Mbappe, PSG'ye 135 + 45 milyon euroluk bir zorunlu satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiralanmıştı.

Aynı dönemde Neymar'ı da 222 milyon euro karşılığında transfer eden PSG'nin Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği iddia edilmişti.

Mediapart ise Fransız devinin Mbappe'nin transferinden doğacak 30 milyon euroluk vergiyi ödememek ve bu sayede UEFA'dan gelebilecek bir cezadan kaçınmak için transfer döneminin kapanmasından 10 saat önce bir formül ürettiğini ve oyuncuyu 1 yıl için bedavaya kiraladığını yazdı.

İlgili Haberler