Fransa Açık'ta seyirci kararı

Fransa Açık'ta seyirci kararı
30 Mayıs-13 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık (Roland Garros) için seyirci kararı alındı. Buna göre tribünlere, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle sınırlı sayıda seyirci kabul edilecek.

AA''da yer alan habere göre, Fransa Eğitim ve Spor Bakanı Jean-Michel Blanquer, 30 Mayıs-13 Haziran tarihlerinde yapılacak Fransa Açık (Roland Garros) tenis turnuvasında her maçta tribünlerin kapasitesinin yüzde 35’i kadar seyirci alınacağını açıkladı.

SALGIN SEYRİNE GÖRE SAYI ARTABİLİR

Bununla birlikte her kortta en fazla 1000 seyirci olacağını aktaran Blanquer, hükümet tarafından spor etkinlikleri için konulan seyirci kotasının, salgının gidişatına göre 9 Haziran’da yüzde 65’e yükseltilebileceğini, ancak 5 bin seyirciyi aşamayacağını ifade etti.

KORONA NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

Başkent Paris''in ev sahipliğinde 23 Mayıs-6 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi planlanan toprak kort turnuvası, 30 Mayıs-13 Haziran tarihlerine alınmıştı. Eleme maçlarının 24-28 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Geleneksel olarak mayıs ayının son haftası başlayan Roland Garros, 2020''de de salgın yüzünden 4 ay ertelenmişti.

Paris yönetimi, 19 Mayıs’tan itibaren spor salonları ve stadyumların bireysel spor faaliyetleri, 9 Haziran’dan itibaren ise toplu spor etkinliklerinin açılmasını hedefliyor.