Fransız takımının yaptığı başvuru kabul edildi

Fransız takımının yaptığı başvuru kabul edildi
Fransa ekiplerinden Bordeaux, Ligue 2'de kaldı. 3. Lige düşmesi gündemde olan kulübün son itirazı Fransa Futbol Federasyonu tarafından kabul edildi.

Bir süredir alt lige düşürülmesi konuşulan Bordeaux’da büyük bir gelişme yaşandı. Fransız devinin son itirazı, Fransa Futbol Federasyonu tarafından kabul edildi.

GEÇEN SEZONU SON SIRADA TAMAMLADI

Geçtiğimiz sezonu Ligue 1''in son sırasında tamamlayan Bordeaux, küme düşmüştü. Ekonomik krizin içinde olan dev kulübün, mali yükümlülüklerini yerine getiremediği için bir alt lige daha düşürülmesi gündeme geldi.

ÖNCE 3.LİG''E DÜŞÜRÜLDÜ

Fransa Futbol Federasyonu, ekonomik olarak yükümlülüklerini yerine getiremediği bildirilen Bordeaux''nun 3. Lige düşürüldüğünü açıkladı.

YAPILAN İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Bordeaux''nun 3. Lig''e düşürülmesinin ardından kulüp sahiplerinin yaptığı itiraz görüşüldü. Tasfiye ve 5. kategoride mücadele etmeyle burun buruna kalan Bordeaux, yapılan itirazın kabul edilmesi sonrası rahat nefes aldı. 3. Lig''e düşürülme kararının ortadan kalmasıyla Bordeaux, Ligue 2''de kaldı.

6 ŞAMPİYONLUĞU VAR

Fransız futbolunun dev kulüplerinden olan Bordeaux, şimdiye kadar  6 kez Ligue 1 şampiyonluğu kazanma başarısı gösterdi. 1995-96 sezonunda UEFA Intertoto Kupası''nı kazanıp UEFA Kupası''nda elemelere kalmış ve daha sonra final oynamış; ancak Bayern Münih''e 2-0 ve 3-1 yenilerek bu kupayı müzesine götürememişti.