Fuat Oktay'dan GSM şirketleri açıklaması

Fuat Oktay'dan GSM şirketleri açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'daki 5.8'lik depremin ardından yaşanan hatlardaki çökmeye ilişkin, "Üç operatörümüzün toplam kapasitesi 118 milyon kişinin aynı anda haberleşiyor. Bunun 175 milyona" çıkaracağı dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'da yaşanan deprem hakkında açıklamalarda bulundu.

Depremin ardından operatörlerde yaşanan sorunlara ilişkin bir soruya cevap veren Oktay'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Şu anda 20 milyon kişinin birbirini aradığı hatta, deprem olduğu andan sonra yaklaşık 160 milyona çıkıyor. Tabi teknik sebeplerle de kendileri bize izah ettiler. Hattın çöktüğünü ifade ettiler.

Türkiye'de olan üç operatörümüzün toplam kapasitesi 118 milyon kişinin aynı anda haberleşiyor. Bunun 175 milyona çıkarılması, bunun ilgili operatörler arasında paylaşımını yaptık. Yaklaşık 6 ay süre içinde bu kapasiteye ulaşacaklar. Vodafone da bir hafta sonta bize döneceklerini ifade ettiler süre ile ilgili. 118 milyondan 175 milyona çıkaracağız kapasiteyi.

Asıl ses iletişimi; internet üzerinden yapılan iletişim. Buraya kaymamız gerekiyor bizim. Dolayısıyla bununla ilgili de üç operatörün bir araya gelerek ortak bir hat kurmaları; belki AFAD bünyesinde olacak, ücretsiz olacak. Afet anında sadece bu hattı kullanıyor olmaları... Kısmet olursa bu da bir üç aylık süre içerisinde bu hat ortak olarak bir şekilde hayata geçiriliyor olacak."