Fujifilm: "Korana ilacında sona gelindi: 50 hastada denenecek"

Fujifilm: "Korana ilacında sona gelindi: 50 hastada denenecek"
Dünya genelinde bir salgın haline gelen korona virüsün ilacıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Japon Fujifilm, yan kuruluşu tarafından üretilen korona virüsü ilacı için çalışmaların ikinci faza geçtiğini ve ilacın 50 Covid-19 hastasında deneneceğini duyurdu.

Korona virüsüne karşı laboratuvarlar, üniversiteler ve bilim insanları ilaç ve aşı için adeta zamanla yarışırken, Japonya’nın köklü şirketlerinden Fujifilm’den flaş bir açıklama geldi.

Geçen hafta, korona virüsünü 2 saat içerisinde yüksek bir doğruluk payıyla tespit edecek tanı kiti geliştirdiğini duyuran Fujifilm, Covid-19 hastaları için yeni bir ilaç geliştirildiğini açıkladı.

50 HASTA ÜZERİNDE DENENECEK

Şirket tarafından yapılan açıklamada ABD’deki Covid-19 hastaları için geliştirilen grip ilacı Avigan’ın klinik testlerinde ikinci faza geçildiğini duyurdu. Şirket, “Brigham and Women’s Hospital, Massachusetts Genel Hastanesi, Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte yaptığımız çalışmalar kapsamında yaklaşık 50 Covid-19 hastasında denemeler başlanacak” açıklamasını yaptı.

AVİGAN DUYURUSU YAPILMIŞTI

Fujifilm, 31 Mart’ta da Covid-19 hastaları için geliştirilen Avigan isimli ilacın Japonya’daki hastalar için klinik testinde 3’üncü faza geçildiğini duyurmuştu.

FUJİFİLM AVİGAN ADLI İLACIN HAMMADDESİNİ ÜRETTİ

Fujifilm, her ne kadar fotoğraf ve görüntüleme sistem teknolojileri firması olsa da. Firmanın yan kuruluşlar aracılığıyla pek çok sektörde yatırımları bulunuyor. Sağlık sektöründe de yatırımları bulunan firma tarafından üretilen Favipiravir maddesi, koronaya iyi gelen Avigan adlı grip ilacının hammaddesi. İşte bu durum firmanın yüzde 15,4 kar elde etmesini sağladı.

İlgili Haberler