Dünyanın en hızlı bilgisayarı nedir?

Dünyanın en hızlı bilgisayarı nedir?
Fujitsu'nun yeni girişimi ile birlikte dünyanın en hızlı bilgisayarı ve birçok farklı teknolojiye kullanıcılarını eriştirmeyi düşünüyor.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Fujitsu, dijital dönüşümü hızlandırmaya yardımcı olmak amacıyla küresel müşterilere bulut sistemi üzerinden dünyanın en gelişmiş bilgi işlem teknolojilerinden bazılarına erişim sağlayacak yeni Fujitsu Computing as a Service (CaaS) girişimini açıkladı.

Japon şirketin açıkladığı yeni hizmet portföyü ile dünyanın en hızlı süper bilgisayarı Fugaku‘nun kalbine inmeyi hedefliyor. Müşteriler bu sayede yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak sorunları çözmeye olanak sağlayacak yazılım uygulamalarına ulaşabilecek.

Fujitsu Limited’in CTO’su Vivek Mahajan, bir basın açıklamasında şirketin yeni girişimi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“CaaS, Fujitsu’nun dünya lideri gelişmiş bilgi işlem teknolojilerinden yararlanarak, hızla artan bilgi işlem taleplerini karşılamak için müşterilere genel bulut üzerindeki hizmetlere sorunsuz erişim sağlayacak. Gelecekte, kuantum hesaplama gibi teknolojilere erişim sağlayarak portföyü daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Bu hamle, yüksek performanslı ve kuantum hesaplamayı herkese ulaştırma yolunda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Fujitsu’nun amacı: Yenilik yoluyla toplumda güven inşa ederek dünyayı daha sürdürülebilir hale getirmek”

Fujitsu, yeni girişiminin ilk adımı olarak, müşterilerin Fujitsu Süper Bilgisayarı PRIMEHPC FX1000‘in bilgi işlem gücünden yararlanmalarını sağlayacak Fujitsu Bulut Hizmeti HPS’si için ön siparişler almaya başlayacak.

İlgili Haberler