​​​​​​​Futbol, savaş gibi kazanılır

Adını bile telaffuz edemediğimiz Brugge'den 90+2'de yediğimiz golle Avrupa maceramız sona erdi. Bir Flaman bölgesi ekibi olan rakibin söylenişini, okunuşunu "bir bilene sormak" çok mu zordu.

En azından "frikiği bol Hadise"den yardım alınabilirdi. Bunun yapılmaması bizim geleneksel bilmişliğimizden.

Yeri geldi Kemal Belgin'e tavsiyem, başka ekranlara bip atacağına a Spor'a iyi baksın. Hele izlemediği maçları bir anlatışı var; "Masalcı Dede."

Şimdi Galatasaray'ın UEFA Ligi'ne devam için mucize beklemesi şart. Yani PSG'yi Paris'te yeneceğiz. Öbür taraftan Flamanlar da evinde kazanamayacak.

"Çavuşlar dönemi"

İkinci Dünya Savaşı'nın kaderini değiştiren General Patton'un çok değerli bir sözü vardır; "Muharebeleri çavuşlar kazanır." Bunun 2019 uyarlaması Seyrantepe'de yaşandı. Adem Büyük, Ömer Bayram ve haydi bunlara Lemina'yı da ekleyelim.

Bunlar salı akşamının çavuşlarıydı. Adem ikinci golü kaçırmasa, ülke olarak sevinecektik. Galatasaray, generalleri yüzünden fırsatı kaçırdı.

Dikkatinizi çekerim, temditte atılan beraberlik golü bir başka ders olmalı. Brugge sanki "21 yaş takımı" gibiydi. En önemli örnek iki takım arasındaki koşu farkıydı. Adamlar bizden 4.6 kilometre daha fazla çaba gösterdiler.

Fırçalanacaklar

Cim-Bom'un dökülen generallerini inceleyince liste başı Belhanda. Onu sırf yuhalatmamak için oyundan erken çıkaran Fatih Terim de suçluların başında.

Bakalım Ocak'ta neler yapılacak? Görünen Kayahan'ın şarkısı; "Yine bana hüsran düştü"yü bol bol dinleyeceğiz. Sonunda ne mi olur? Galatasaray teknik direktörü faturayı, başkanı Mustafa Cengiz'e çıkarır...

Mesele önemli

Futbolda Avrupa yoluna kimlerle çıktık. Şimdi bakıyoruz ortada en şanslı kalan Başakşehir. Trabzonspor ve Beşiktaş'tan da ümitsizim.

Her iki ekibin de bundan sonraki rotaları kendi ligimiz. Bayılıyoruz birbirimizi yemeye!

Aynı yerde ikinci savaş

Ahmet Yeşiltepe'nin Uzaklar'ını normal akışta kaçırsam da, tekrarlarında mutlaka yakalıyorum. Yayının zamanlaması da güzel. Kore savaşlarının yıl dönümündeyiz.

Yeşiltepe'nin belgeselinde, müthiş bir tespite dikkatinizi çekmek istiyorum. Türk birliğinin göğüs göğüse savaştığı Kunuri, 13. yüzyılda da Türk-Çin savaşının yaşandığı yer. Bunu Koreli tarihçilerin ağzından duymak gurur verdi.

Toplamda 1005 şehit verdiğimiz bu uzun soluklu mücadele sonucu Koreliler Türkleri "kan kardeşi" ilan ettiler. Sanırım bunu çoktan hak ettik.

Yalan Haber

Akıl Çemberi iyi başladı. CNNTURK'ün konuklarına uygun şekilde, sonradan cıvıtıldı. Şunu iyi anlamalılar, Başak Şengül bu işlerde başarısızlığı tescilli biri.

Araya Emre Cemil Ayvalı gibi tartışmacılar sokulunca, ortalık iyice karışıyor. Aslında daha düne kadar "yalan haber"e aldırmayan ülkelerin yeni getirdiği yasal tedbirler iyi anlatıldı. Örnekler genelde Fransa'dan verildi.

Bitirdiler

Fazla sabredilmedi ve yine özlerine döndüler. "Vurun Kılıçdaroğlu'na" deyip orada kaldılar. Eski askerî savcı Ahmet Zeki Üçok, "Rahmi Turan gereğini yapıp, istifa etmelidir" dedi.

Bu çıkışa en büyük destek Cemil Ayvalı'dan geldi. Av. Yasin Şamlı daha yumuşak tarzda olsa da onlara katıldı.

CNN'deki Ruşen Gültekin'deki değişim de fark ediliyor. Kimi yandaş gazeteciler "hiç susmuyor." Ötekinin de dinleme adabı kayboldu.

Araştırmacı Hakan Bayrakçı araya girmelerden en çok rahatsız olan kişiydi. Bir ara stüdyoyu terk edecek zannettim.

Doğrular

Tek kaleye dönüşen maçı kurtaran Bekir Ağırdır oldu. Son lafını baştan ortaya koydu; "CHP, yerel seçimlerin havasına girdi. Bu da hatalara sebep olmakta."

Ağırdır daha sonra işsizlikten enflasyona, dış politikamıza varıncaya kadar tüm sorunları tek tek sıraladı.

İYİ Parti'ye övgüsünü ise çok beğendim.

Gecenin sürprizi

Ali Babacan'ın Fatih Altaylı ile konuşması yeni hiçbir şey ihtiva etmedi. Demek ki, "az konuşmak, daha fazla ilgi çekmekte."

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar arasında yaşamak güçtür. Susmak çok güçtür de ondan. Nietzsche

 

Yazarın Diğer Yazıları