Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan Demirspor'a kazandıran kamikaze dalışını yaptıran ismi açıkladı

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan Demirspor'a kazandıran kamikaze dalışını yaptıran ismi açıkladı
Adana Demirspor, kendisi gibi gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmak için mücadele eden Başakşehir'i yenerek ibreyi lehine çevirdi.. 2-1
Denk güçteki iki takımın maçında dengeleri Adana Demispor''un lehine çeviren ayaklar daha çoktu. Başta da Yunus Akgün geldi. Kariyerinde ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna çağrılan 21 yaşındaki futbolcu, neden Ay-Yıldızlı teknik ekip tarafından tercih edildiğini gösterdi.
 
Maçın 1-1 beraberlikle devam ettiği ve son dakikalar yaklaşırken temponun düştüğü dakikalarda rakip ceza sahasına öyle bir gidişi vardı ki, karşısındaki Lima, Ndayishimiye ve Duarte, hatta savunmaya yardıma gelen Salih Uçan durduramadı.
 
Bjarnason da Yunus''un 80. dakikadaki bu kamikaze gibi dalışını klas bir dokunuşla taçlandırdı, Adana Demirspor''u kritik maçta galibiyete taşıdı.
 
Maçın ilk yarısında üstün olan Demirspor için Vargas''ın 18. dakikada direkten dönen frikik atışı şanssızlıktı. 38''de ise Vargas''ın kullandığı konere Samet''in vurduğu kafa topunu çelen kaleci Volkan Babacan''ın topu Tayyip Talha''nın önüne atması Başakşehir için aynı derecede şanssızlık oldu.
 
Adana Demirspor''un iki stoperi atağa çıkarak Başakşehir savunmasının ayarını bozarken, defans oyuncularının hücuma nasıl katkı yapılacağının dersini verdi. Genç İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella da golcülerin markajda olduğu anlarda kilidin nasıl çözülebileceği ve sahadaki her oyuncudan gol bulmada nasıl yararlanılabileceği konusunda güzel örnekler sunmuş oldu.
 
Demirspor, son iki maçında Yeni Malatyaspor''a ve Sivasspor''a yenilmemiş olsa bugün başka hesaplar yapıyor ve Fenerbahçe-Konyaspor maçının sonucunu farklı bir hedefi düşünerek bekliyor olacaktı.
 
Başakşehir''in akıcı, yaratıcı, baskıcı futbolu bu maçta ortada yoktu. 48. dakikada Tolga Ciğerci''nin rastgele ortasında Danijel Aleksic''in kafayla attığı gol, onlar için de sürpriz olmuştur. Bu şans golü ile beraberliği koruyacak bir oyun ortaya koyamayan Başakşehir, Avrupa yarışında rakibinin gerisinde kalmayı hak etti.

İlgili Haberler