Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan Torrent'e hayat öpücüğü verenleri yazdı

Futbola ters açıdan bakan adam Tahsin Doğan Torrent'e hayat öpücüğü verenleri yazdı
Galatasaray, ligin altlarından kurtulmak için mutlak galibiyet hedefi ile maça çıktı. Ancak teknik direktör Domenec Torrent'in ilk 11'de yeni transferlerden Gomis ve Pulgar'a yer vermemesi daha karşılaşma başlamadan tribünleri çileden çıkardı...

Yönetim ve başkan Burak Elmas istifaya davet edildi. Torrent''a ağır protestolar yapıldı. Çaykur Rizespor''da forma giyen Gedson Fernandes de taraftarların hedeflerinden biriydi...

Bu ortamda maç başladı. Galatasaray''ı, dolayısıyla Torrent''i bu maçta skor anlamında taşıyacak Gomis''in olmaması ilk dakikalarda fazla aranmadı. Zira sarı-kırmızılı takım baskılı bir giriş yaptı.

Daha 2. dakikada Çaykur Rizespor''da ceza sahası içinde Holmen''e baskı yapan Berkan''dan seken topu alan zor pozisyonda alan Mustafa Muhammed, şut açısı bulamayınca pasını sağındaki Emre Kılınç''a verdi. Ama Emre kendisinin bile şaşırdığı bir vuruş yapınca Galatasaray daha 2. dakikada öne geçme şansını kullanamadı.

5. dakikada sağ taç çizgisine yakın bölgede topla buluşan Mustafa Muhammed''in ceza sahasına gönderdiği meşin yuvarlak kaleye yöneldi fakat üst direkten oyun alanına döndü.

8. dakikada Galatasaray''ı şoke eden bir gol geldi. Taraftarın maç öncesi protesto ettiği eski Galatasaraylı Gedson Fernandes,  hafızalara kazınacak bir gol attı. Serbest vuruşta dar açıya rağmen doğrudan kaleyi düşünen Portekizli orta saha, kaleci Pena''yı avladı, Süper Lig''deki ilk golünü eski takımına attı: 0-1.

Golden sonra Galatasaray hemen karşılık vermek için panik halinde saldırdı. 10. dakikada serbest vuruştan Cicaldau''nun sağ çaprazdan doğrudan kaleye gönderdiği topu kaleci Tarık Çetin soluna uzanarak son anda kornere gönderdi. 

40. dakikada Galatasaray sürpriz bir isimle beraberliği buldu. Kerem''den topu alan Berkan Kutlu, bekletmeden Van Aanholt''a verdi. Hollandalı sol bek ceza sahası dışından uzak köşeye gönderdi: 1-1.

45''te Mustafa Muhammed, ceza alanında topu ''Al da at'' diye Berkan''a bıraktı. Bu oyuncu dağlara taşlara vurdu. 

İkinci yarı başlarken Galatasaray''da oyuncu ve oyun değişikliği yoktu. Rizespor 49''da Pohjanpalo''nun kafayla indirdiği topu ağlara gönderen Tyler Boyd ile bir kez daha öne geçti: 1-2. 

Bu gol teknik direktör Torrent''i değişikliğe zorladı. Mustafa Muhammed''in yerine Bafetimbi Gomis, Emre Kılınç''ı yerine Ryan Babel sahaya girdi, oyunun rengi değişti.

59''de Gomis''in pasında Van Aanholt''un sert şutunu kaleci son anda çeldi. 

61''de Gomis baskı ile topu kaptı, Cicaldau''ya kazandırdı, ceza alanına gitti. Rumen oyuncunun ortasında kafaya çıkan Gomis''e kalecinin yaptığı harekete hakem Ümit Öztürk ''penaltı'' dedi. Ancak Fransız yıldız 64''te beyaz noktadan beraberlik şansını kullanamadı, kaleci Tarık gole izin vermedi. 

Aslan''ın baskısı 3 dakika sonra yine penaltı getirdi. 67''de savunma arkasına atılan topta Kerem kaleciden sıyrılıp topu kaleye göndermek isterken yerde kaldı.

Hakem Ümit Öztürk pozisyonu VAR''dan izleyip beyaz noktayı gösterdi. Gomis bu kez atışı Babel''e bıraktı. Hollandalı oyuncu 71''de skoru 2-2''ye getirdi.

Maç berabere bitecek havasına girerken sahneye gecenin yıldızı Van Aanholt çıktı. 87. dakikanın ilk saniyelerinde sol kanattan topu alan Kerem ceza yayı üzerindeki Hollandalı oyuncuya gönderdi. Feghoile ile girdiği verkaç sonrası topu önünde bulan Patrick van Aanholt karşı karşı pozisyonda topu ağlara gönderdi: 3-2.

Rizeli Fabricio 90+3''te kırmızı kart görse de Rize''nin son dakikalardaki baskısı ve pozisyonları ile maç bitmek bilmedi. Ama 90+8’de Baftimbi Gomis, Fegholi’nin akıl dolu dokunuşu ile topu alıp, maça noktayı koydu: 4-2.

Ancak Galatasaray bu sonuçla üst üste ikinci galibiyetini elde ederken, teknik direktör Domenec de yönetim de bu skorla rahat bir nefes aldı.

İlgili Haberler