Fenerbahçe - Rizespor arasındaki hayati maç

Fenerbahçe - Rizespor arasındaki hayati maç

CEVAT KOL / Yeniçağ

Yeşil mavililerin tehlike çemberinden çıkması için en yakın takipçisi Giresunspor ile arasında 10 puan var. Artık kaybetme lüksü yok. Kümede kalması için kendi adına oynayacağı tek skorlu maça çıkacak.

Kalan 5 müsabaka içinde en ciddi maçı diyebilirim. Bırakın sahada oynayacak oyuncuları, tribünlerin bile takım ile birlikte ter dökeceği hayati bir maç olacak. Ev sahibi takımda Fernandes’in cezalı olması büyük kayıp..

Fenerbahçe için bu müsabaka ayrı bir özellik taşıyor. Rakibi can derdindeyken Sarı Lacivertli takım hem ikincilikteki yerini korumak hem de 6 da 6 yaparak Trabzonspor’un sezon içindeki en fazla üst üste kazanma rekorunu egale etmek istiyor. Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligi için en azından ikincilik tahtına talipli olan çok var. Nefesleri ensesinde. Bu yüzden kazanması gereken bir maça çıkacak. 

Fenerbahçe formu ile rakibini korkutuyor. Dile kolay son oynadığı 9 karşılaşmada 25 puan topladı.  Sorunu Pelkas ve Szalai’yının sakatlıkları… Bu maçta kaybeden taraf hedefini büyük ölçüde riske atacak, kazanan yoluna devam edecek. İlginçtir beraberlik iki tarafın da pek işine yaramayacak.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne; 

Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan haftanın açılış maçı sadece iki takımı ilgilendirmiyor. Bir çok takımın gözü kulağı bu maçta. Ligde  kalmak isteyen Giresunspor’u, ikincilik hedefi devam eden Konyaspor ve alacağı skora göre şampiyonluk turu hazırlıkları yapan lider Trabzonspor, Rize’den “iyi haber!” bekliyor.

Rizespor kazanırsa Giresunspor rahatsızlık duyacak. Fenerbahçe kazanırsa Konya ve Trabzonspor’da yüzler asılacak.

Heyecanı yüksek bir maça hazır olun..

Yazarın Diğer Yazıları