Beşiktaş'ı bekleyen tehlike: Böyle gitmez. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı

Beşiktaş'ı bekleyen tehlike: Böyle gitmez. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı
''En sondan söyleyeceğimi en baştan diyeyim. Beşiktaş lige hazır değil. Eksik. Hocası Valerien Ismael de öyle. Eğer bu görüntüyle lige başlarsa çok gol yer; şimdiden uyarmış olayım.''

Daha önce yazdım. Yine yazayım. Valerien Ismael takıntılı bir hoca. İlle de 3''lü defans diyor. Yahu madem ille de 3''lü defans oynayacaksın; transferlerini neden ona göre yapmıyorsun? 3''lü defans oynayacak kaç stoperin var. Necip''le olmaz bu iş. Hele de Rosier''le hiç olmaz.

Wolverhampton maçında Rosier''i sağ stoperde görünce gözlerime inanamadım. Zaten o da inanamamış olmalı ki; bir şey oynamadı. Devşirmelerde bu iş olmaz. Rosier''i orada oynatarak bir de elindeki en iyi sağ kanat oyuncusunu kaybediyorsun. Bu nasıl iştir, nasıl bir teknik direktör düşüncesidir.

Haa diyeceksiniz ki, Saiss alındı. Kim aldı? Sakat sakat bir adam transfer edilir mi? Daha takımla çalışamadı. Ligin başlamasına şunun şurasında kaç gün kaldı. Bu adam iyileşecek de forma girecek! Takım arkadaşlarıyla yan yana oynamaya ne zaman alışacak? Ligde ilk haftalarda kullanamayacağın yeni transfer neye yarar?

Üstüne üstlük alt yapından yetişmiş, 19 yaşındaki Serdar Saatçı''yı sanki adam öldürmüşcesine cezalandırıyorsun. Kovmaktan beter ediyorsun! Geri alsan da çocuğun morali düzelene kadar ne kadar zaman geçecek kimbilir. Özür de diledi. Hala bu katı tutum niye? Onun yaptığını Ghezzal yapsaydı ona da aynı cezayı verebilecek miydin?

Umut da yeterli değil sol savunmada. Rıdvan Yılmaz''ı çok arar bu takım, görünen o.

Kaleci Ersin dersen başlı başına bir sorun. Tecrübe kazandıkça daha çok hata yapıyor. Alternatifi de yok.

En büyük yıkım da orta sahada. Josef''in sakatlığı "Yerine herhangi birini koyarız olur biter" mantığı ile geçiştirilemez. Zaten onun ayarında bir adam da yok kadroda.

Gördüğüme göre Weghorst da hazır değil daha. Çok ağır.

Beşiktaş''ta transferlere kim karar veriyor; bilemiyorum. Şimdi de Bandırmaspor''dan Keny çıktı ortaya. Kevin Nkoudou''yu gönderip, onu alacaklarmış. Herhalde hoca istememiştir bunu. Öyle ya adam geçen sezon kimsenin haberi yokken gizli gizli Bandırma''ya gidip, bu adamı mı izleyip de beğenmiş!

Tamam. Beşiktaş çok gol atabilir ligde. Ama iddia ediyorum bu kafayla giderse attığından fazlasını yer.

Zaten bu şekilde sezona girerse daha ilk haftalardan kopar yarıştan.

Kim söyler bilmiyorum ama birileri Valerien Ismael''e konuşmalı.

Hemen şimdi dönmesi lazım hatadan.

İlgili Haberler