Galata Kulesi'nden sonra bir skandal daha yaşandı! Tarihi yapının üzerine kepçe çıktı

Galata Kulesi'nden sonra bir skandal daha yaşandı! Tarihi yapının üzerine kepçe çıktı
Galata Kulesi'nden sonra bir yenileme skandalı daha yaşandı. Divriği'de Kız Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları sırasında tarihi yapının üzerine çıkan kepçe ile taşlar söküldü.

Galata Kulesi'ndeki hiltili restorasyon skandalının gündeme damga vurduğu günlerde bir restorasyon skandalı da Sivas'ta patlak verdi.

Divriği yakınlarındaki Kız Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları sırasında tarihi yapının üzerine çıkan kepçe ile taşlar söküldü.

"BU TARİHİ KÖPRÜ ÖNEMLİ BİR KÜLTÜREL MİRAS"

Haber Global'in haberine göre, arkeolog Nezih Başgelen, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'nun facebook sayfasında fotoğrafları şu ifadelerle paylaştı:

"Divriği yakınlarındaki tarihi Kız Köprüsü'nde restorasyon (!!!) çalışmaları üzerine kepçe çıkarılarak başlanmış. Divriği'yi Ziniski- Sincan-Yağbasan-Karabel üzerinden Sivas'a bağlamak için Çaltı suyu üstüne inşa ettirilen bu tarihi köprü bölgenin önemli bir kültürel mirası. Bu denli değerli bir anıtın onarımına üzerine kepçe çıkarılarak, tarihi taşları sökerek başlanıyorsa bu işte gerçekten çok garip bir durum var. Tarihi bir cinayete daha neden olmamak için acilen buradaki restorasyon işlerinin durdurulmasını platform olarak kamuoyuna ve yetkililere duyurmayı bir görev biliriz. Göz göre göre gözümüz gibi korumamız gereken bir değerimizi daha kaybetmeyelim"

1s-003.jpg2s.jpg