Galatasaray Çin'e mi Satılıyor?

Galatasaray Çin'e mi Satılıyor?
Çin'n en zengin 43'üncü iş adamı olan Zhu Xingliang'ın Galatasaray'a yapmak istediği yatırımın detayları belli oldu.

Galatasaray'a talip olan Çinli iş adamının, 3.2 milyar dolarlık servetiyle ülkenin en zengin 43'üncü ismi Zhu Xingliang olduğu ortaya çıktı.

Galatasaray'ın el değiştireceği ile ilgili iddialar birbirini izlerken Başkan Dursun Özbek'in yaptığı, "Resmi olarak kulübe ulaşmış yazılı bir teklif yok ama gayri resmi olarak bazı girişimler var sözleri merak konusu olmuştu.

Dursun Özbek'in kulağına kadar gelen teklifi Türkiye Çin İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Koçak'ın birkaç kez dillendirdiği biliniyor. Koçak'ın bizzat Başkan Özbek'e olmasa da dostları aracılığıyla camianın önde gelen isimlerine ulaştırdığı konuşuluyor.

Fotospor'un haberine göre; camiada konuşulan milyar dolarlık serveti olan bir inşaat zengini Galatasaray'ı almak istiyor" dedikodularında adı geçen kişinin ise 3.2 milyar dolarlık servetiyle Çin'n en zengin 43'üncü işadamı olan Zhu Xingliang olduğu iddia ediliyor.

Xingliang'ın, Galatasaray için gözden çıkardığı rakamı 500 milyon Dolar olduğu iddia edildi. Çinli işadamı Borsa'da işlem gören ve 147.3 milyon dolar piyasa değeri olan Sportif AŞ'nin tümüne sahip olmak istiyor.

Bu şekilde Sportif AŞ'nin yönetimi tamamen Çinlilere geçecek. Milan'ın 828 milyon Dolar'a satıldığı ortamda Xingliang'in Galatasaray için yaptığı teklifin oldukça makul olduğu konuşuluyor.