Galatasaray'a tam 1 milyarlık rekor gelir

Galatasaray'a tam 1 milyarlık rekor gelir
Güneş Enerji Santrali devreye alma ve Guinness Rekor takdim töreni Nef Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Törene, Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Galatasaray Başkan Yardımcısı Sayın Bikem Kanık, Enerjisa Enerji CEO''su ve Enerjisa Müşteri Çözümleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar ve Enerjisa Müşteri Çözümleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Esentürk katıldı.

Elmas: "Ciddi anlamda gelir üretecek"

Stadyumu maç günleri dışında da gelir elde eden ticari bir alana çevirmek istediklerini söyleyen Burak Elmas, "Galatasaray yine bir ilki gerçekleştiriyor. Rahmetli başkanımız Mustafa Cengiz yönetiminde imzalanan bu önemli projenin bitişi bizim dönemimize denk geldi. Emeği geçen başta merhum başkanımız Mustafa Cengiz ve yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu konuda bizimle önemli ortaklığa işbirliğine imza atan Enerjisa''ya da teşekkür ediyoruz.

Kısa sürede bu önemli projeyi sonuçlandırdılar. Tam zamanında hatta biraz daha erken bitirerek Galatasaray''ın ve Türkiye''nin geleceği için önemli bir projeye daha imza attılar. Stadyumumuzda çok daha fazla fonksiyonu devreye sokarak daha çok gelir etmek, maç günleri dışında da gelir kalemleri üreten ticari alana çevirme projemiz var. Bu proje için de Enerjisa ile yapmış olduğumuz bu yatırımın çok büyük önemi var. Stadyum üzerine kurulan santral, 25 yılın sonunda ciddi anlamda gelir üretecek.

25 yılda 1 milyardan fazla gelir elde edilecek

Projenin 25 yılın sonunda 1 milyar TL gelir getirebileceğine dikkat çeken Enerjisa Enerji CEO''su ve Enerjisa Müşteri Çözümleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, "Sürdürülebilirlik; memleket faydasına, gelecek nesillerin bugünkü sorunların dışında yaşaması için yeni sorumluluk alanları almak. Bu proje de böyle bir projeydi. Pandemi ve sonrasında enerjinin en önemli konulardan birisi olduğu aşikar. Bu anlamda da yerinde tüketebilmek...

Ürettiğiniz şey, yerinde tüketilecek. Galatasaray ile yaptığımız projenin hem memlekete, hem Galatasaray''a, hem Türk sporuna, hem de gelecek nesillere örnek olduğunu düşünüyoruz. Bu projenin önemli konularından bir tanesi de aslında 4 ay gibi kısa sürede bu noktaya gelmesi ki, bu 2 bin hanelik bir kasabanın elektrik ihtiyacını karşılayacak elektrik santrali. 25 yılın sonunda 1 milyardan fazla gelir sağlayacak bir proje. Böyle bir proje ile rekorlar kitabına girdiğimiz için onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.