Galatasaray Rumen yıldız Cicaldau ile anlaştı

Galatasaray Rumen yıldız Cicaldau ile anlaştı
Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda PSV'ye karşı alınan 5-1'lik yenilginin ardından transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, bir süredir gündeminde bulunan Rumen orta saha Alexandru Cicaldau için kulübü Universitatea Craiova ile anlaşma sağladı. Cicaldau, Galatasaray'ın efsanesi Gheorghe Hagi'nin akademisinde yetişmişti.

Galatasaray'ın efsanesi Hagi'nin akademisinde yetişti

Fanatik’te yer alan habere göre, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu''nda PSV''ye karşı alınan 5-1''lik yenilgi sonrası transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray , bir süredir gündeminde yer alan Rumen orta saha Alexandru Cicaldau''nun transferini bitirdi. Galatasaray''ın transfer adına Cicaldau''nun kulübü Universitatea Craiova ile anlaşmaya vardığı açıklandı.

KULÜBÜN BAŞKANI AÇIKLADI

1996-2004 yılları arasında Romanya Profesyonel Futbol Ligi''nin başkanlığını yapan Dumitru Dragomir, Pro X kanalına yaptığı açıklamalarda transferin bittiğini belirtti.

Cicaldau''nun Galatasaray''a transfer olduğunu açıklayan Dragomir, "Bir haber duydum ve sizlerle de paylaşacağım. Craiova''nın en iyi oyuncusu takımdan ayrıldı. Cicaldau, evet. 6 milyon Euro artı sonraki satıştan %20 pay karşılığında Galatasaray''a satıldı" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY’IN EFSANESİ HAGİ’NİN AKADEMİSİNDE YETİŞTİ

8 Temmuz 1997''de Romanya''nın Medgidia şehrinde dünyaya gelen Alexandru Cicaldau, futbola Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi''nin akademisinde başladı. 2014 yılında Gheorghe Hagi''nin kurduğu Viitorul Constanta''ya transfer olan Cicaldau, 2016''da A takım kadrosuna dahil edildi. Burada çıktığı 50 maçta 1 gol, 7 asistle oynayan Rumen 10 numara, 2018/2019 yaz transfer döneminde 1 milyon Euro bonservis bedeliyle Universitatea Craiova''ya transfer oldu.

Universitatea Craiova''nın değişilmez isimlerinden olan 24 yaşındaki oyuncu, burada çıktığı 129 maçta 33 gol, 21 asistle skora katkı sağladı. Burada gösterdiği performansla Romanya Milli Takımı''nın da önemli isimlerinden biri haline gelen 24 yaşındaki orta sahayla Galatasaray''ın yanı sıra İtalya Serie A ekiplerinden Sampdoria da ilgileniyordu.

1.78 boyunda olan Craiova''nın güncel piyasa değeri 6.5 milyon Euro. Mart 2018''den beri Romanya A Milli Takım forması da giyen yıldız oyuncu, çıktığı 14 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

İlgili Haberler