Burak Elmas’a tarihi yetkiler. Ünal Aysal’a bile verilmemişti

Burak Elmas’a tarihi yetkiler. Ünal Aysal’a bile verilmemişti
Galatasaray’ın 2020 Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Burak Elmas’a tarihi yetkiler verildi.

Galatasaray Kulübünün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında mevcut yönetim kuruluna, kulübün varlıklarıyla ilgili her türlü hukuki işlem, sözleşme ve tasarrufta bulunma yetkisi verildi.

Eski başkanlardan Ünal Aysal benzer bir yetki talep etmiş ancak bu, kabul görmemişti.

Galatasaray’ın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 2020 Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 2020 yılı hesap dönemine ilişkin Faaliyet ve Denetim raporlarının sunumu bittikten sonra raporların görüşülmesi maddesi uyarınca söz almak isteyen üyeler kürsüde görüşlerini dile getirdi. Ardından kapalı oylama düzeninde 89. Yönetim Kurulunun 2020 yılı hesap dönemi için mali ve idari bakımdan aklanmasını karara bağlama işlemine geçildi.

Oylama sonucunda mali yönden 391 kabul, 241 ret ile aklanma, yönetsel açıdan ise 343 kabul, 298 ret oyu ile 2020 yılı hesap dönemine ilişkin aklanma kararı alındı. 2020 dönemi için Denetim Kurulu ise127 kabul, 90 ret oyu ile aklandı.

Tüzüğümüzün 24. Maddesinin 10.12. ve 19. Fıkraları uyarınca Yönetim Kuruluna faaliyetlerin yürütülmesi ve ilgili her türlü hukuki işlem, sözleşme ve tasarrufun gerçekleştirilmesi bakımından 31.05.2024 tarihine kadar yetki verilmesi konusu görüşüldü.

Görüşmeler esnasında Başkan Burak Elmas kürsüye çıkarak şu ifadeleri kullandı:

“İstemiş olduğumuz yetki, bildiğiniz üzere her yönetimin sizlerden seçildikten sonra talep ettiği yetkilerdir.
Burada farklı bir şey yok. Biz aksine bu yetkileri yazarken arkadaşlarımızla şunu konuştuk.
Daha önce geniş kapsamlı bir madde yetki olduğu için yanlış anlaşmalara sebebiyet verecek veya üyelerimizin kafasında soru işareti yaratacak bir kelimeye, cümleye yer vermemek üzere açık yazalım dedik. Daha önce geçmiş yönetimlere verilen bu tür yetkiler, daha geniş kapsamlı yazılmış.
Biz onun için talep ettiğimiz yetkilerde gayrimenkullerimizi de net olarak yazdık.
Bunun üzerine bir de geçmiş talep edilen aynı yetkilerde ‘satma’ kelimesi vardı.
Bizim böyle bir tasarrufumuz olmayacağı için satma kelimesini tüm yetki taleplerimizden çıkardık.
Bu sırada çok kıymetli bazı üyelerimizden birtakım görüşler geldi.
Bu görüşler doğrultusunda, 10.1 maddedeki ‘üçüncü şahıslara’ kelimesinin bir takım yanlış anlamalara veya endişelere sebebiyet verebileceğini söylediler.
Biz de onlarla oturduk konuştuk. Sonuç olarak bu yetkiler Galatasaray''ın işlemlerini yürütmek için istediğimiz çok son derece samimi, geçmiş yönetimlere verilmiş yetkilerdir. Dolayısıyla sizin kaygılarınızla giderecek şekilde bunu düzeltebiliriz dedik.
Dolayısıyla metni verdiğimiz değişiklik önergesi doğrusunda değiştirdik.
Bu hususta bize bu süreçte son derece samimi olarak bu değişikliği taleplerini ileten ve bizim de kendileriyle hemfikir olarak onların da endişeleri gidermemize katkıda bulunan Sayın Gürkan Eliçin’e ve Levent Yaz’a yazı teşekkür ederim.
Ayrıca Sayın Eşref Hamamcıoğlu ile de bu konuda beraber konuştuk. Bu, Galatasaray için çok faydalı bir iletişim tarzı.”

Başkan Burak Elmas yetki onayının ardından kürsüye çıkarak teşekkür konuşması gerçekleştirdi:

“Sayın başkan, sayın Divan Kurulu, saygıdeğer Galatasaraylılar. İstemiş olduğumuz yetkiyi bize verdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu istemiş olduğumuz yetki maddeleriyle ilgili kıymetli görüşlerini buralarda tartıştığımız sevgili Galatasaraylılara da Galatasaray''ı düşündükleri ve tartıştıkları için teşekkür ediyorum. Vermiş olduğunuz yetki bize büyük bir sorumluluk veriyor. O sorumluluğu da layıkıyla yapacağımızdan hiçbir şüpheniz olmasın. Tekrar teşekkür ederim”

 

İlgili Haberler