Tanju Çolak'tan Torrent'e taktik

Tanju Çolak'tan Torrent'e taktik
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Torrent hakkında konuşan Tanju Çolak'tan çarpıcı yorum.

Süper Lig’de zor günler geçiren Galatasaray’ın durumu hakkında konuşan eski milli futbolcu Tanju Çolak, “Torrent, burayı Barcelona, Manchester City takımı oyuncularıyla karıştırmış. Biri acil onu uyarmalı. Fenerbahçe, Pereira’nın 3-5-2 düzeniyle zaten baştan kaybetmişti.

Kazanılan şampiyonluklar sonrası doymuşluk sendromunun Beşiktaş takımına yansıması sonrasında da çöküş oldu” dedi.

Çolak, “Altyapılarda sabredersiniz ama büyük kulüplerde neyin 3 yıl beklenmesi? Fatih hocanın; ‘3 yıl sabretmemiz lazım’ dediği hangi oyuncuda yıldız özellikleri var? Sistem pas yapma üzerine kurulu. Ben yaparım, kimse bana karışamaz sistemi.

Benim anladığım, demek ki Başkan Burak Elmas artık Fatih hocaya dayanamadı ki bu kararları aldı. Yerine gelen teknik adam Torrent, burayı Barcelona, Manchester City takımı oyuncularıyla karıştırmış. Biri acil onu uyarmalı. Çok pas yapan, bol gol yiyip gol atamayan takımlar üretirseniz sonuç hep hüsran olur.

Kazanılan şampiyonluklar sonrası Başakşehir’deki gibi doymuşluk sendromunun Beşiktaş takımına yansıması sonrasında da çöküş oldu. Fenerbahçe, Pereira’nın 3-5-2 düzeniyle zaten baştan kaybetmişti. Bunu her konuşmamda söyledim. Anadolu kulüplerinin kaliteli yabancı oyuncu transferleri artık büyük takımları yenebiliriz düşüncesinin hakimiyeti, bu sonuçları doğurdu bence” ifadelerini kullandı.