GARA görüşmeleri... CHP'li Murat Bakan konuştu

GARA görüşmeleri... CHP'li Murat Bakan konuştu
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan TBMM'deki Gara görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Bakan''ın açıklamaları şu şekilde;

2015 yılında milletvekili oldum 25 yıl sırmalı ay yıldızı kolunda taşıyan bir babanın evladıyım. TSK ve emniyetin sorunlarını gündeme defalarca getirdim. Her arkadaşım benim hassasiyetimi bilir.

Bir komando astsubay kardeşimiz beni aradı Bir arkadaşımız kaçırıldı ilgilenir misiniz. Araştırınca başkalarının da olduğunu gördük. Soru önergesi verdik. Sayın Binali Yıldırım’dan cevap gelmedi. Tekrar sordum. Yine cevap alamadım. Sayın Soylu ve Savunma Bakanı Canikli’ye de sordum ne Soylu ne Canikli yanıt verdi. Evlatlarımızın aileleriyle Meclis’te basın toplantısı yaptık.

Songül ana “Bizim sesimizi duysunlar” dedi. Bize hep sabır dediler. Olmadı. Biz dünyanın en zor mesleğini yapan evlatlarını arkada bırakarak bir emirle göreve giden, bizim çocuklarımız rahat uyusun diye kendi evlatlarını babasız bırakmayı göze alan bu evlatlarımıza sahip çıkamadık. En son soru önergeme cevap geldi Sayın Hulusi Akar cevap verdi. Kaçırılan evladımız mektup yazdı. “Ben ölmedim buradayım sesimizi duyun” biz sesini duyduk ama duyuramadık şehidim.

2007’de 15 İngiliz askerini İran alıkoydu. BM toplantıya çağırıldı. 2014’de İsrail’in bir askerini Hamas kaçırdı. Kerry bizimle temasa geçti o asker bırakılsın diye. Her ülke bu tip durumlarda elinden geleni yapıyor. Bir hassa İsrail’in bu tutumu herkes biliyor. Biz Osmanlı Rus harbinden başlayarak Balkan harbi, 1. Dünya savaşı, Balkan Hicaz’da Kurtuluş savaşında evlatlarımızı kaybetmedik mi? Bizim askerimiz; İsrail’in İngiliz’in Amerika’nın askerinden daha mı az değerli? 6 yıl boyunca neyi beklediniz.

Yerel seçimde terör örgütü reisinden mektup istediniz. Böyle olanaklarınız vardı neden bu askerlerimiz için kullanmadınız? Dünyaya ilan eder gibi Cumhurbaşkanı sürprizim var diyecek. Böyle nokta operasyonu yapılır mı? Bu başarısızlığın hesabını vermek zorundasınız.

CHP''li Yaşar Tüzün:

HDP’den neden yardım istemediğimizi sordunuz. Sizin Malatya Milletvekiliniz HDP’yi arayıp bu konuda yardım istemiş zaten. Bizi hedef almadan önce geçmişe bir bakın. Terörist Öcalan’ı televizyona çıkaracağınıza neden evlatlarımızı kullanmak için kullanmadınız.

Mağaranın yerini TSK biliyor muydu yoksa iki teröristin itirafı ile mi bu kroki çizildi. Bu kroki daha önce TSK’nın elinde var mıydı? Gara’nın temizlenmesi hedef değildi. PKK’ya da lanet olsun FETÖ’ye de lanet olsun. Teröristleri davulla karşılayan mobil mahkeme kuran zihniyete de lanet olsun. FETÖ’yü en üst mertebelere atayan zihniyete de lanet olsun. Kozmik odayı açanlara da lanet olsun.

Bir Subay şehit oldu diye “Menemen’i yakın diyen” rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ü de buradan rahmetle anmak istiyorum.