Kaşıkçının nişanlısı konuştu: Davayı hukukun olmadığı ülkeye verip adaletten vazgeçtiler

Kaşıkçının nişanlısı konuştu: Davayı hukukun olmadığı ülkeye verip adaletten vazgeçtiler
Bugün sabah saatlerinde gelen Kaşıkçı dosyası kapatılması ve dosyanın Suudi Arabistan'a verilmesi konusunda Kaşıkçının nişanlısı Hatice Cengiz, dava sonrası konuştu. Cengiz'in açıklamaları dikkat çekti

Bu sabah saatlerinde Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı''nın, Suudi Arabistan''ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin 26 sanığın yargılandığı davada mahkeme, durma kararı vererek yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrine hükmetmişti. 

Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz mahkeme çıkışında konuştu: “Elbette ki en başından beri Türkiye’nin yalnız bırakıldığının farkındayım. Ama karar kabul edilebilir değil. Davayı Suudi Arabistan gibi hukukun olmadığı bir ülkeye vererek adaletten vazgeçmiş oluyorsunuz.” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca hukuki süreci takip edeceklerini belirten Cengiz, "Mahkemenin verdiği karara itiraz edeceğiz. Bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Alınan karar siyasi bir karardır. Hukuki sürece aykırıdır. Bizler her şeye rağmen hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Tüm bu yaşananlar hukuki süreçle özdeşleşmiyor. Kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler