Erk Acarer açıkladı: Sansür yasasına yarı yarıya ‘Sedat Peker’ yasası da diyebiliriz

Erk Acarer açıkladı: Sansür yasasına yarı yarıya ‘Sedat Peker’ yasası da diyebiliriz
Gazeteci Erk Acarer, AKP ve MHP'nin ‘dezenformasyonla mücadele’ gerekçesiyle Meclis’e gönderdiği Sansür Yasası'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Acarer, bu yasaya "Sedat Peker Yasası da diyebiliriz" şeklinde açıklama yaptı.

Gazeteci Erk Acarer, kendi YouTube hesabından yapmış olduğu "Yüzlerce Kişiyi Gözaltına Alıp Test Yapacaklar" başlıklı gönderisinin bir bölümünde AKP ve MHP''nin ‘dezenformasyonla mücadele’ gerekçesiyle Meclis’e göndermiş olduğu Sansür Yasası''nı eleştirdi.

Videodan aldığı bir kesiti resmi Twitter hesabından paylaşan Acarer''in şu ifadeleri dikkat çekti:

"BU YASAYA SEDAT PEKER YASASI DA DİYEBİLİRİZ"

"Bu bana göre ''dokunan yanar yasası''. Neden öyle söylüyorum hemen anlatayım. Bu yasa sadece kişiler üzerinden ve bağımsız gazetecilik faaliyetleri, yurttaş gazeteciliği üzerinden ilerlemiyor. Nerden ilerliyor biliyor musunuz? Sedat Peker üzerinden ilerliyor. Neden? Çünkü Sedat Peker sosyal medyayı uzun zamandır çok etkili kullandı, video çekti, Tweet yayınladı ve aslında etki denemezdi buna sosyal medyada 10 kaplan gücündeydi Sedat Peker. Günde 10 hükümet düşürecek güçteydi. Ve bu Sedat Peker''i de bizleri de (yurttaş gazetecileri) dolaylı olarak çok önemli bir noktaya koyuyor. Nasıl mı? Bizleri de etkileyecek, çok etkileyecek hem de."

KILIÇDAROĞLU''NUN AÇIKLAMALARINA DEĞİNEREK SANSÜR YASASI''NI AÇIKLAMAYA ÇALIŞTI

"Daha yasa tartışılırken şu olmuştu: Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarını haber yapan Tv kanallarını RTÜK ceza yazdırmış ve çok büyük bir baskı uygulamıştı."

İKTİDARIN BU YASAYLA ASLINDA NEYİ İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI

"Medyaya düşen görev, yurttaş gazeteciye düşen görev yeni bir dil oluşturmak. Seçime çok kısıtlı bir zaman var. Ama biz bu ''dokunan yanar'' yasasını alt edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, bir kere daha ifade edelim. Halkın teveccühünü, halkın desteğini yitiren iktidarlar ayakta kalamazlar. Bunu bu çağda internetin olduğu, sosyal medyanın olduğu, teknolojinin yoğun olarak yaşandığı çağda yapmaksa akılsızlığın daniskasıdır. 

İlgili Haberler